2024. április 26., péntek

Reflektorok a segédpályán

Topolyán az egészségház melletti labdarúgópályát és a hozzá tartozó létesítményeket rekreációs célokra és a TSC labdarúgói edzéseinek a megtartására is használják.

A pályát most 16 nagy teljesítményű reflektorral szerelték fel, hogy az esti órákban is használni lehessen. Palágyi Szabolcs, a TSC labdarúgóklub elnöke szerint ez nagy segítség, a klubban ugyanis jelentős utánpótlás-nevelés zajlik. Az iskolás gyerekek közül sokan csak délután tudnak edzésre járni. Ilyenkor ősszel és a téli időszakban pedig már korán sötétedik, de a reflektoroknak köszönhetően ez már nem jelent akadályt. Ottjártunkkor is éppen a legfiatalabbak edzése zajlott. A klubban nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, a fiatalabb korosztályos csapatok pedig valóban kiváló eredményeket érnek el, méltó ellenfelei a szuperligás csapatok megfelelő együtteseinek. Palágyi azt is elmondta, hogy a TSC különböző korosztályos utánpótlás csapataiban mintegy 200 gyermek és fiatal látogatja rendszeresen az edzéseket.

A korszerű világítással felszerelt segédpályára munkatársai kíséretében ellátogatott Kislinder Gábor polgármester is. Elmondta, hogy a beruházás értéke 2,4 millió dinár. A tartományi sportügyi titkárság 500 ezer dinárral támogatta a projektumot, a többit az önkormányzat a költségvetéséből teremtette elő. Kislinder elmondta, hogy ez az idén csak egyike azoknak a jelentős és fontos beruházásoknak, amit az önkormányzat a sportlétesítmények felújítására és kiépítésére fordított. Annak a véleményének adott hangot, hogy ez valójában egy közvetlen beruházásnak tekinthető az egészségügy szempontjából is, hiszen a mozgás egészséges, ha az emberek mozognak, ritkábban szorulnak orvosi ellátásra. A közelmúltban adták át Tomislavci településen a teniszpályát, a városban pedig a piactér közelében egy új kosárlabdapályát is avattak. Felújították a Csáki Lajos Általános Iskola, a Nikola Tesla Általános Iskola és a gimnázium sportcsarnokát is. Anyaországi támogatásból pedig épül a labdarúgó-akadémia.