2024. április 26., péntek

Širi se monitoring sistem

U Feketiću se postavljaju nove kamere za prismotru - I ove godine je besplatno odvoženje lišća - Obnova kanalizacione mreže je pred završetkom

U Feketiću se obavljaju redovni jesenji poslovi, a pored toga je dodeljen i jedan poseban zadatak.

Bela Bojtoš, predsednik saveta mesne zajednice, je rekao da zbog huligana koji prave štetu, moraju pojačati nadzor u selu.

-Nepoznate osobe prave velike štete u selu i zbog toga smatramo da treba da postavimo kamere oko Kulturnog centra i pozorišta. Te kamere pokrivaju i park gde su razvalili klupe, gde inače roditelji dovode svoju decu da se igraju. Nadamo se da će nove kamere popraviti situaciju, jer smo isti problem imali i na groblju. Pre dve godine smo postavili kamere i tada su prestali sa vandalizmom. Slična je situacija i kod eko bunara, posle postavljanja kamera više nije bilo rušenja - rekao je predsednik.

Pored ovih radova, prošle nedelje je počelo i odnošenje lišća.

-Lišće već godinama unazad odnosimo iz sela, tako da građani nemaju potrebe da pale i da zagađuju okolinu. U Feketiću ima mnogo zelenila, što je veoma lepo leti, međutim na jesen velika količina lišća zadaje muke. Jednom nedeljno tokom četiri nedelje se odnosi lišće, što je kulturan način za građane da ga se reše. Akcija je besplatna, a odnosi se svakog petka. Građani pokupe lišće u džakove, ostave na ulici, a mi odnosimo. Pored toga, popravljamo i ivičnjake i popunjavamo rupe na putevima - referisao je Bojtoš.

I ranije smo izveštavali o tome da je počelo obnavljanje dela vodovoda u Feketiću.

-Na našu veliku radost, radovi se približavaju završnoj fazi. Novi bunar je već priključen na vodovod, a napravljena je i prostorija za bunar i pumpu. Sve je spremno, samo se čeka priključenje na električnu mrežu. Kad dobijemo dozvolu i kad se priključimo, sledeće leto ćemo dočekati spremni. Do sada, na letnjim vrućinama na višim predelima nisu imali vodu, a sada ćemo imati mnogo veću količinu vode na raspolaganju - rekao je predsednik.