2024. április 26., péntek

Beiratkozási ösztöndíjprogram

Temerin, Torontálvásárhely, Szenttamás, Székelykeve

A Rákóczi Szövetség a Beiratkozási ösztöndíjprogram keretében minden vajdasági szórványtelepülésen magyar tannyelven első osztályba induló gyermeket támogatásban részesít, ami az idei évben 21 község területén 324 elsőst jelent.

Az idei támogatások egy része ünnepélyes keretek között kerül kiosztásra. November 7-én, kedden a következő helyszíneken:

15 órától Temerinben, a Lukijan Mušicki Művelődési és Tájékoztatási Központban, az Újvidéki út 324. szám alatt. A rendezvényen jelen lesz dr. Hoffmann Rózsa parlamenti képviselő, volt oktatási államtitkár és Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja.

15 óra 15 perctől Torontálvásárhelyen, a helyi Művelődési Otthonban, a Tito marsall utca 18. címen. Az eseményen jelen lesz dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára és Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke.

17 órától Szenttamáson, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában, a Dózsa György utca 1. szám alatt. A rendezvényen jelen lesz dr. Hoffmann Rózsa parlamenti képviselő, volt oktatási államtitkár és Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja.

17 óra 30 perctől Székelykevén, a Žarko Zrenjanin Általános Iskolában, a Testvériség-egység utca 49. szám alatt. Az eseményen jelen lesz dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára és Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke.