2024. április 26., péntek

Gondolat-gomolyag Óbecsén

Bemutatták Lajber György nyugalmazott újságíró legújabb kötetét

Gondolat-gomolyag címmel jelent meg a napokban a Magyar Szó nyugalmazott munkatársának, Lajber György újságírónak a negyedik kötete, amelyet pénteken este mutattak be az olvasóknak a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

Lajber Györggyel Ferenc Edvin beszélgetett (Fotó: Fehér Rózsa)

Lajber Györggyel Ferenc Edvin beszélgetett (Fotó: Fehér Rózsa)

A korábbi humoros írásokkal ellentétben a legújabb könyv a szerző szerint verspróbálkozásainak és magvasnak tartott gondolatainak a gyűjteménye.
– Ebben a kötetben az olvasók tulajdonképpen az életet kapják, ezúttal valóban a szokásosnál kevésbé humoros formában. Olyan élményeket és gondolatokat vetettem papírra, amelyek hetvenen túl kezdtek el igazán mélyen foglalkoztatni. Ezeket az érzéseket eddig nem fejeztem ki az írásaimban, mivel vagy a napi szintű informálás kötött le, vagy humorral, szatírával, csipkelődéssel szerettem volna jobb kedvre deríteni magamat és az olvasókat is. A Gondolat-gomolyag számomra a befelé fordulást jelentette – nyilatkozta érdeklődésünkre Lajber György.
A szerzővel Ferenc Edvin, a kultúrkör alelnöke beszélgetett, és az est folyamán Budai L. Tímea szerkesztő mellett Kovács Franciska népdalénekes, valamint Péter Lea és Rókus Zoltán szavalók is színpadra léptek, Szerda Balázs pedig a kötet egyik megzenésített versét adta elő.
A Gondolat-gomolyag a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Lux nyomda kiadásában jelent meg, a könyv borítóját és a belső illusztrációkat Lajber György ötlete alapján Horvát Zoltán tördelő-szerkesztő készítette. Az ötszáz példányban kiadott kötet 200 dináros áron a kultúrkörben vásárolható meg.