2024. április 26., péntek

Új gyalogjárda több topolyai utcában

Topolya délkeleti részén, a kórháztól a vásártérig, illetve lefele a központig ezekben a hetekben folyik a gyalogjárdák karbantartása. A beruházás összértéke 5 millió dinár – nyilatkozta Kislinder Gábor polgármester, aki kíséretével a Corvin Mátyás utcában megtekintette a munkálatokat.

Kislinder Gábor munkatársaival megtekinti a Corvin Mátyás utcában folyó munkálatokat (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

Kislinder Gábor munkatársaival megtekinti a Corvin Mátyás utcában folyó munkálatokat (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

– A Corvin Mátyás utca régóta megérett arra, hogy a figyelem ráirányuljon, eddig ugyanis elkerülték a fejlesztések. Ezúttal a járdák felújítását a Kossuth Lajos utcától kezdtük – nyilatkozta a községi elnök, majd elmondta azt is, hogy Topolyán a gyalogjárdák karbantartását a helyi közösség által a tatarozásokra és útkarbantartásra előirányozott eszközökből valósítják meg. A munkálatokat az ide vonatkozó előírások teljesítése után a temerini Lukač putevi vállalat végzi. A község elnöke rámutatott arra is, hogy folyamatban van az utcák kátyúzása is a városban.
– A jövőben igyekszünk ezeket a munkálatokat folytatni, sürgősségi sorrend alapján, a lakosság elvárása szerint, valamint a költségvetési eszközökkel, illetve a lehetőségekkel összhangban – mondta Kislinder.
Az utcában élő Dudás Istvántól megtudtuk, hogy a kivitelező körülbelül két héttel ezelőtt kezdte meg az előkészületeket, és örömmel nyugtázta, hogy ezentúl egybefüggő járdán lehet majd közlekedni az utcájukban.
– Az utcánkban eddig csak ott voltak sima gyalogjárdák, ahol korábbana házuk előtt kiépítették a lakók. A téglával kirakott járdák már megsüllyedtek az idők folyamán. Tapasztalatom szerint a munkálatok nem okoznak nagy felfordulást, a kivitelező úgy szervezte meg őket, hogy a gyalogosokat ne akadályozzák a közlekedésben. Az építkezési törmeléket is olyan helyekre tették le, ahol nem okozott fennakadást a háztartások számára. Hiszem, hogy amikor elvégzik a munkát, el is szállítják – nyilatkozta a Corvin Mátyás utca egyik lakója.
A munkálatokat megtekintve Kislinder Gábor elmondta azt is, hogy még a hidegek beállta előtt igyekeznek elvégezni a gyalogjárdák karbantartását és az utcák kátyúzását.