2024. május 5., vasárnap

Krajinović az elődöntőben!

Rafael Nadal a párizsi sajtótájékoztatóján jelentette be a feladás tényét (Fotó: Beta/AP)

Rafael Nadal a párizsi sajtótájékoztatóján jelentette be a feladás tényét (Fotó: Beta/AP)

Filip Krajinović újabb szép győzelmet aratott a párizsi 1000-es mestertornán, majd, mintegy ajándékként, az elődöntőbe is bejutott. A zombori játékos a párizsi nyolcaddöntőben három játszmában verte a francia veterán Nicolas Mahut-t, tegnap pedig a világelső Rafael Nadal feladta a negyeddöntő meccsét – amit feltételezni is lehetett –, ezzel Filip a ranglista 43. helyére lépett, s immár minden idők ötödik legmagasabban rangsorolt szerbiai teniszezője. Krajinović tegnap először mérkőzhetett volna világelsővel, de a találkozóra nem került sor, mert Nadal jobbnak látta, ha kihagyja, hiszen így az idén már utolérhetetlen világelsőként esetleg kiheveri a nyolcaddöntőben szerzett sérülést a londoni évzáró mestertornáig.

Krajinović a nyolcaddöntőben nagyon szépen játszott Mahut ellen, aki minden tőle telhetőt megtett, és nagyon nehezen viselte el a vereséget. A zombori ma az elődöntőben John Isnerrel játszik.

A sérültek rangadóján csütörtökön késő este Nadal három játszmában győzte le az uruguayi Pablo Cuevast, s három lépésre jutott első serlegéhez a párizsi teremtornán, ami egyben 31. trófeája lett volna az 1000-es tornákon, vagyis az öröklista élére állt volna a 30 serleget nyert Novak Đoković elé, amire a feladás miatt legalább fél évet kell várnia. A szerb egyébként, Lucas Pouille veresége révén, már tudja, hogy a 11. helyen zárja az évet.

A belga David Goffin lett a hetedik, aki eljutott a londoni mestertornára, az utolsó belépőért pedig Juan Martín del Potro játszott. Ha legyőzte John Isnert, ott lesz az O2 arénában, ha pedig veszített, a spanyol Pablo Carreno továbbjutását már csak a csoda akadályozhatta meg, hisz nehezen hihető, hogy Isner serlegnyertes lesz.

Olga Danilović a Sant Cugat-i elődöntőben a lengyel Marta Lesniakkal vívott tegnap elődöntőt, s ha nyert, ma a döntőben újra Marta nevű ellenféllel, a 18 éves orosz Pajginával mérkőzik, pályafutása harmadik ITF-serlegéért.

A csuhaji női kis mestertornán a német Julia Görges jutott be utolsóként az elődöntőbe, amelyben ma a VandewegheBarty és Szevasztova–Görges meccseket tartják meg.

A heraklioni női ITF-tornán mindkét magyar lány elődöntős lett. Jani Réka Luca két játszmában nyert az első kiemelt német Laura Schaeder, Bondár Anna pedig három szettben győzött az ukrán származású horvát tini, Oleksandra Olijnjikova ellen. Jani ma a döntőért olasz, Bondár pedig japán ellenféllel mérkőzik.