2024. május 8., szerda

Kecmanović nagy ugrása

Miomir Kecmanović 18 éves szerbiai teniszező a kínai Vu Dit is legyőzte a szucsoui challengeren, ezzel a naprakész ranglistán feltört a 254. helyre, ami 45 pozíciónyi haladást jelent. Kecmanović az elődöntőben a szintén kínai és valamivel magasabban rangsorolt Zse Zsanggal játszik, s győzelem esetén még 15 helyet javít.

Váratlanul jól játszott és negyeddöntős lett a poitiers-i női ITF-tornán Ivana Jorović, aki a 2. fordulóban fölényesen nyert a legjobb 100 között nyilvántartott horvát Petra Martić ellen. Jorović az este az elődöntőért az első helyen kiemelt, 30 éves és a ranglistán 48. német Tatiana Mariával csatázott.

A női mestertornán Szingapúrban ma Ka. PlíškováGarcia és WozniackiV. Williams párosítással játsszák az elődöntőt. Ebből adódik, hogy a világelső román Simona Halep kiesett, de csak abban az esetben veszíti el a koronát, ha a serleget a cseh Karolína Plíšková nyeri. Tegnap előbb Wozniacki játszmát nyert, amivel matematikailag is biztosította a csoport első helyét, majd lazított, amit francia névrokona, Garcia használt ki. Ekkor az ukrán Elina Szvitolina már kiesett, mégis nagy lelkesedéssel játszott Halep ellen, megszerezte a vigaszgyőzelmet, és magával rántotta a románt.

A kis tornákon továbbra is jól szerepelnek a magyarok, hisz Piros Zsombor, Bondár Anna, Jani Réka Luca és Gálfi Dalma is versenyben van még.