2024. április 26., péntek

Újabb körforgalom épül

Hatalmas fölfordulás várható a közeljövőben a város egyik legfrekventáltabb, egyben legveszélyesebb közúti csomópontja környékén, körforgalommá alakítják ugyanis a Stepa Stepanović, a Živojin Mišić körutak és az Október 21., meg a Belgrád utca találkozását.

Itt nyújt majd megoldást a körforgalom (Fotó: Fekete J. József)

Itt nyújt majd megoldást a körforgalom (Fotó: Fekete J. József)

A Zelenilo kommunális közvállalat dolgozói immár eltávolítottak néhány fát, fém védőrácsot, sövényt a leendő munkaterületről, tegnap pedig már le is zárták a területet a forgalom elől.
A közbeszerzést a Gazdasági Minisztérium bonyolította le. A munkát a szabadkai Vojput nyerte el 13 millió dinár körüli ajánlatával. A pénz felét a minisztérium állja, a másik felét Zombor város, amely a tervdokumentációt is elkészíttette. A kivitelezőnek 30 napja van a munka kezdetétől az építkezés befejezéséig, bár az útlezárás végső dátumaként december 11-ét határozták meg.
Az új körforgalmi kereszteződést járda és kerékpárút övezi. Újdonság, hogy a Belgrád és a Branko Radičević utcák évtizedek után újra kétirányúak lesznek, valamint, hogy az Október 21. utcából is be lehet fordulni a városközpontba vezető körútra.
Az építkezés kiterjedt munkálatai miatt teljesen lezárták a forgalmat ebben a közlekedési csomópontban. A teherjárműveket elterelő útvonalra irányítják, a személygépkocsik pedig a környező utcákon át kerülhetik ki az építkezést.