2024. április 26., péntek
MAGYARKANIZSA

Minden eddiginél nagyobb lesz a vásár

Magyarkanizsán, amióta visszakapta eredeti rendeltetését a vásártér, sőt fel is újították, minden vásár alkalmával bővebb és bővebb programokkal várják a kilátogatókat. Teszik mindezt azzal a nem titkolt szándékkal, hogy újraélesszék és népszerűvé is tegyék a renoméját vesztett teret. De nem csak egyszerű vásárokról van itt szó, hiszen a helyi közösség és a városvezetés jól átgondolt, eredeti ötletekkel fűszerezett munkája előzi meg ezeket az eseményeket.

Most a községnapi rendezvények után, október 22-én, vasárnap a vásár is hozzájárul ahhoz, hogy a magyarkanizsaiak valóban úgy érezhessék, egy élhető városban töltik a napjaikat, ahol a szórakozásra is van lehetőség.

A programokról Lackó Róbert, a helyi közösség elnöke, szervező számolt be:

– A megszokott kirakodóvásáron, ingyenes vércukor- és vérnyomásmérésen, körhintán, lacikonyhán kívül, ami a vásárokhoz elengedhetetlen, még számos programmal készültünk. Első ízben pálinkakóstoló is lesz, melyre bárki benevezhet saját pálinkájával. A mintákat a helyszínen kell majd leadni fél tízig. Minden nevezőtől fél liter nedűt várunk, hogy abból kikerülhessen a legjobb. Így hirdetjük majd ki a 2017-es év legjobb magyarkanizsai pálinkáját, amelynek tulajdonosa értékes nyereménnyel térhet haza, na meg persze a dicsőséggel. Ezenkívül egy tököskalács-sütő versenyt is meghirdettünk, és azok, akik beneveznek, a Dudi Co. jóvoltából háztartási gépekre tehetnek szert. A zsűri természetesen a legjobbakat fogja jutalmazni, s miután úgysem tudnak annyi tökös kalácsot megenni, a vásárba látogatók vehetnek majd belőle és a palacsintából, ami a helyszínen sül. Tesszük mindezt azért, hogy az így befolyt összegből a Bárka gyermekeit segítsük, akik részt is vesznek majd a sütögetésben – mondta Lackó Róbert, majd így folytatta:

– A vásár várható fénypontja a lovasbemutató lesz, amelyet a magyarkanizsai lovasok szerveznek a községbeli és távolabbról érkező résztvevőkkel. Eddig megközelítőleg nyolcvan lovasra számíthatunk, akik délelőtt tízkor felvonulnak a város utcáin, így kezdik megalapozni a hangulatot. Fél tizenegytől lóhátas ügyességi játékok, spediteres szlalom, fiákeres szlalom szerepel a látnivalók kínálatában. Ezenfelül megválasztjuk a vásár legszebb lovait és a legszebb fogatokat is. Mindeközben a gyerekek kötélhúzásban, szalmabála-gurításban versenyezhetnek, pónin lovagolhatnak, de a felnőtteket sem hagyjuk majd unatkozni, nekik is készültünk szórakoztató, ügyességi játékokkal, melyek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy mindenki felhőtlenül szórakozzon, és érezze jól magát a vásárban október 22-én.