2024. április 26., péntek

Nyolcvan felett is a községi vezetőségben

A Szerb Haladó Párt zvezdarai (Belgrád) községi vezetősége már csak amiatt is rendkívüli, hogy tisztségviselői között van a kilencedik évtizedét taposó Slavoljub Nikolić (Szerbiai Egyesült Nyugdíjasok Pártja, PUPS), akit nem csak a mostani hatalom, hanem a korábbi Demokrata Párt is hasonlóképp kényeztetett. A nyolcvan feletti, 1934-beli születésű Nikolić kimagasló pozíciót tölt be a fővárosi Zvezdara községben, amiért havonta mintegy 100 ezer dinárt vághat zsebre.

A Pištaljka honlap szerint Nikolić immár hatodik éve a zvezdarai községi hatalom kimagasló tisztségviselője. A haladók tavaly június 2-án a községi elnök egyik helyettesévé nevezték ki, és szociális kérdésekben jeleskedett. Előtte négy évig a DP, SZSZP-SZENYP, LDP vezette zvezdarai községi hatalomban a képviselő-testület elnökhelyettesi tisztségét töltötte be.

A mintegy 46 ezer dináros nyugdíj mellett Nikolić már 15 hónapja 95 ezer dinár nettó fizetést és 2700 dináros utazási térítést kap a községtől, noha a nyugdíjasjegy jóval olcsóbb lenne számára. Havi bevétele tehát meghaladja a 140 ezer dinárt.

A honlap munkatársa megkérdezte tőle, hogy ha már 18 éve nyugdíjas, nem tartja-e etikusabbnak, ha átengedné a helyét fiatalabbnak, azt válaszolta a zavar legkisebb jele nélkül, hogy olyan munkahelyet tölt be, amihez elsősorban tapasztalat kell, különben is főleg a nyugdíjasok problémáival foglalkozik.