2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Az utolsó megpróbáltatás

A hétvégén kezdődik meg a vízilabda Bajnokok Ligája utolsó selejtezős köre, amely már szinte a főtáblán játszott mérkőzések izgalmaival ér fel. Itt már nincs taktikázás, a csapatoknak mindent bele kell adniuk, s nehéz eltalálni, mely négy csapat vívja ki a sikert. Rendes körülmények között a budapesti OSC-re és a belgrádi C. zvedára is lehetne pénzt feltenni, ám a magyar csapat igencsak bukdácsol a hazai bajnokságban, a fiatal szerbek képessége pedig egyelőre rejtély.

A párosítás: Marseille (francia)–Jadran (montenegrói), Spartak (orosz)–OSC (magyar), Brescia (olasz)–Sintez (orosz), C. zvezda (szerb)–Sabadell (spanyol). A visszavágókat október 18-án játsszák.

Az Eurokupában a második selejtezős kör van műsoron. A csapatok két csoportban küzdenek a továbbjutásért, s itt is nagy csata várható, hiszen csak két-két csapat jut tovább. Ezek az együttesek a negyeddöntőbe kerülnek, ahol a BL 3. selejtezős csoportjában alulmaradt gárdákkal sorsolják őket össze.

A csoport (Aix-en-Provance): Miskolc (magyar), Verona (olasz), Sturm (orosz), Pays D’Aix (francia). B csoport (Budapest): Ferencváros (magyar), Primorac (montenegrói), Jadran (horvát), Mataro (spanyol).