2024. április 26., péntek

A rájátszásba kerülés a cél

Hosszas bizonytalanság után eldőlt, hogy a szerbiai asztalitenisz-csapatbajnokság november 5-én rajtol, a lebonyolítás pedig nem változott, a csapatok továbbra is kétszer-kétszer, oda-vissza vágó alapon mérkőznek meg egymással.

A Spartacus első csapata 5 győzelemmel és 13 vereséggel a 8. helyen zárta az elmúlt szuperligás idényt. Idén ennél jobb helyezést tűztek ki maguk elé.

Első csapatunkat a visszatérő Stefan Kostadinović, Halász Krisztián, Bognár Bence, a dunacsébi Nikola Grbić, Mihálovity Dominik és Filip Filipović alkotják. Majdnem teljesen szabadkai és környékbeli játékosokból áll a keretünk, kivételt a Dunacsébről érkezett Grbić képez, aki városunkban folytatja egyetemi tanulmányait. Az első és a második számú csapatunk közösen készül a bajnokság rajtjára, az edzések kitűnő hangulatban zajlanak, a fiúk munkához való hozzáállása példaértékű. Célunk a rájátszásba jutás, tehát az első négy hely egyikének a megszerzése, amire, úgy gondolom, reális esélyünk van. A bajnoki cím legfőbb várományosa a nagybecskereki Banat és a Crvena zvezda csapata – mondta Mirko Gavrilović, a Spartacus első csapatának vezetőedzője.

A Spartacus Stoss együttese az I. liga 4. helyén zárta a 2016/17-es szezont, Branko Brstina csapatának mérlege 10 győzelem és 8 vereség.

Áprilisban ért véget az előző idény, és a Szerbiai Asztalitenisz-szövetségben uralkodott állapotok miatt egy elég hosszú, három-négy hónapos szüneten vagyunk túl. A november 5-én rajtoló idényben csapatunk a Polyák István, Takarics Róbert, Aleksandar Stančević, Aleksandar Čokić összeállításban vág neki a küzdelmeknek. A korábbi évektől eltérően, amikor a középmezőnyt céloztuk meg, most a bennmaradás az elsődleges célunk. A liga sokkal erősebb lesz a tavalyinál, a 7–8. hely megszerzésével már elégedettek leszünk. Több, külföldön játszó asztaliteniszező is ebben a ligában fog játszani az idei szezonban. Az aktuális országos egyéni bajnok Bojan Crepulja az újvidéki Radničkihez igazolt, a 2013-as országos egyéni bajnok, a tavalyi idényt Törökországban töltő Bojan Milošević a Partizanhoz szerződött. Nagyon erős csapata van a Radnički és a Partizan mellett a torontálvásárhelyi Spartacusnak és a niši Železničarnak is, amely a macedón válogatott Kristijan Stanojkovskival erősödött – mondta Branko Brstina, a Spartacus Stoss vezetőedzője.

Az egyéni versenyekről szólva Brstina elmondta, hogy Bognár a válogatott tagjaként részt vett a nagyon erős, világszínvonalú szlovén és horvát Pro Tour-versenyeken, október 4-e és 8-a között pedig a juniorválogatott színeiben a szerbiai nyílt bajnokságon, a Serbia Openen állt asztalhoz. Čokić a nyáron a portugáliai Guimarãesben megtartott korosztályos Európa-bajnokságon képviselte a szabadkai és a szerbiai színeket, és a serdülőválogatott tagjaként ő is részt vesz Szerbia nyílt bajnokságán.