2024. április 26., péntek

Krajinović kifogástalan rajtja

Filip Krajinović is túljutott Almatiban a challenger 1. fordulóján. A zombori játékos könnyen nyert az üzbég Fajzijev ellen, és a 2. fordulóban a 20 éves szlovák Alex Molčan lesz az ellenfele. Ugyanott a magyar Balázs Attila sima vereséget szenvedett a kazah Dmitrij Popkótól. Györe László ma közép-európai idő szerint 8 órakor játszik a cseh Zdenek Kolarral.

Dušan Lajovićtól általában csodákat nem várhatunk, viszont Pekingben jó eredményt jegyezhetne. Fernando Verdascót 0:2-ről győzte le a döntő játszmában, következő ellenfele pedig a 34. évében járó belga Steve Darcis. Egyetlen korábbi csatájukat négy éve egy challengeren a szerb nyerte.

Viktor Troicki, mint azt feltételezni is lehetett, nem tudta megszorítani a kanadai Miloš Raonićot. Viktor a tokiói 1. fordulóban csak egy breaklabdához jutott, amelyet ki is hagyott, a kanadai pedig utóbb mindkét lehetőségét pontra is váltotta.

Nagy meglepetésre állt Pekingben a NadalPouille mérkőzés, de a francia teniszező a második játszmában kihagyott két meccslabdát, a mallorcai világelső pedig a döntő breaket a harmadik játszma 11. játékában jegyezte.

A pekingi női tornán kiesett a világelső Garbiñe Muguruza és a volt ranglistaéllovas Angelique Kerber, a nyolcaddöntőben pedig két nagy rangadó következik. Mindig érdekes a WozniackiKvitová összecsapás, amit a cseh javára billenő 7:5-ös mérleg is igazol. Legutóbb a riói olimpián Kvitová nyert, most viszont a dán számít esélyesebbnek. Még fokozottabb érdeklődés előzi meg a SarapovaHalep meccset. Az orosz lassan kapaszkodik a ranglétrán, és jelenleg 86., ellenfelének pedig már ki tudja hanyadik alkalma adódik, hogy átvegye a világelsőséget. Mégsem a román az esélyes, elvégre a US Openen is az orosz nyert, és eddigi hét meccsükön rendre diadalmaskodott.