2024. április 26., péntek

Három és fél ezer kátyúval kevesebb van az utakon

Törökbecsén az idén több útberuházást is végrehajtottak: csaknem 3500 kátyút tüntettek el a községben, a városban pedig a Tápai Sándor utca útjára került 350 méteren új aszfaltréteg.

Ivan Bošnjaknak, az Urbanizmus és Utak Közvállalat igazgatójának az elmondása szerint a vállalat 150 km-nyi útért felel a községben, de ezek megfelelő karbantartására és felújítására a 11 millió dináros éves költségvetés önmagában nem elegendő. 2017 projektjei alapján 12 aszfaltozatlan utcára kaptak építési engedélyt, így most már tartományi és köztársasági szinten is tudnak majd pénzért pályázni, és folytatódik a beodrai ipari övezet úthálózatának az építése is, amelyből tavaly 430 méter készült el, az idén pedig újabb 450 méteren fognak dolgozni. A beruházás értéke 28 millió dinár.
Az utak karbantartása és építése mellett a tanév megkezdése előtt lázas munka folyt az iskolák és óvodák közelében lévő útjelzések felfestése körül is, jelenleg pedig az útjelző táblák karbantartása, cseréje, illetve újak helyezése van napirenden. A Beodra és Bocsár közötti úton tavaly a táblákat hozták rendbe, az idén pedig a felfestéseket csinálták meg a munkások.
Az Urbanizmus és Utak Közvállalat most a törökbecsei ipari övezet úthálózata kiépítésének második szakaszára készíti elő a projektdokumentációt, a zóna közvilágítására pedig a Nagyberuházási Igazgatóságtól már támogatást is szereztek, és jelenleg a munkálatok kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázat van folyamatban. Hamarosan a beodrai ipari övezet közvilágítási és a törökbecsei vízhálózat projektdokumentációja is elkészül.