2024. április 26., péntek

Györe váratlan veresége

Györe nagyszebeni veresége teljesen váratlan volt (Fotó: Beta/AP)

Györe nagyszebeni veresége teljesen váratlan volt (Fotó: Beta/AP)

Györe László nagy meglepetésre három játszmában veszített a ranglistán 403. osztrák Lenny Hampel ellen a nagyszebeni challenger 1. fordulójában. A két break révén megnyert első játszmát követően Györe visszaesett, és a második játékrészben 1:5-ös hátrányba került. Megpróbálkozott a nagy visszatéréssel, de csak 5:4-re szépített. A döntő szettben újra a 20 éves bécsi jutott előnyhöz, ami nemcsak döntőnek bizonyult, hanem az osztrák még kétszer elnyerte a zentai játékos kezdőütését.

Aleksandra Krunić újabb szép győzelmet aratott. A szerbiai teniszező a guangzhoui torna rajtján két játszmában győzte le a lényegesen magasabban rangsorolt ukrán Leszia Curenkót, és a 2. fordulóban a német Mona Barthellel játszik, akit eddigi egyetlen meccsükön 2015-ben Linzben már felülmúlt. Az eredmény azt jelenti, hogy Krunić már beállította eddigi legjobbját, a 62. helyet, Curenko pedig vagy 15 pozíciót csúszik vissza. Még rosszabbul jár Jelena Janković, aki Guangzhouban nem védi a tavalyi 180 pontot, ezért 25 helyet zuhan a ranglistán, és a naprakészen már 97. Ha néhány közvetlen üldözője, akik e héten még gyarapíthatják pontjaik számát, sikeres lesz, Jelena hétfőn már kieshet a 100 legjobb közül is.

Az izmiri challengeren Danilo Petrović, a podgoricai női ITF-tornán Dejana Radanović rajtolt jól. Az újvidéki lánynak szüksége is van a pontokra, hisz tavalyról 29-et véd, s ha a folytatásban esetleg nem lesz sikeres – habár a 2. fordulóban a kevésbé tapasztalt, selejtezőből érkező orosz Anna Pribilova lesz az ellenfele –, akár 30 helyet is visszaeshet.