2024. március 29., péntek
NŐI LABDARÚGÁS

Kupagyőztes magyarkanizsaiak

A női csapatok számára kiírt vajdasági kupa döntőjét a hazaiak kezdték jobban, a 3. percben a magyarkanizsai csapat új igazolása, Barta Dijana több védőt is kicselezett, majd higgadtan Mitić kapujába lőtt. Hat perc múlva a fekete mezesek megduplázhatták volna előnyüket, Kiss Bjanka ugyanis kiszorított helyzetből a felső lécet találta el. A félidő végéig a Tisza menti együttes főleg ellentámadásokból veszélyeztetett, a pancsovaiak pedig több szögletet is rúghattak, az eredmény azonban nem változott. A 2. játékrészben a hazaiak kontrák után nagyon sok lehetőséget alakítottak ki, ám Balázs Bettináék még a legnagyobb helyzeteket is elrontották.

A 79. percben Balázs átadása után Barta egyedül törhetett kapura, az óbecsei játékos közeli lövését azonban a vendégkapus szögletre ütötte, majd a szögletrúgás után Barta a kapufára fejelte a labdát. Az utolsó percekben idegtépő csata folyt a pályán, a több meghatározó játékosát is nélkülözni kényszerülő Metalmania védelme azonban magabiztosan hárított minden vendégtámadást, így a találkozó lefújása után Vajda Fángyó tanítványai emelhették magasba a kupa győztesének járó serleget.

Magyarkanizsa: Metalmania–Železničar 1:0 (1:0)

Magyarkanizsai pálya, 100 néző, vezette: Jurić (Zenta). Góllövő: Barta a 3. percben.

Metalmania: Csizmadia, Sóti, Csernyák (Major), Körmöci, Kovács, Koszorús, Totajev, Tolmačević, Kiss (Bodó), Balázs, Barta.

Železničar: Mitić, Ilić, Grudić, Lazić, Demir, Spiridonov, Simić, Kostić, Šipić, Lazarević, Boros.