2024. április 26., péntek

Teljesen felújították a Zdravko-iskolát

Óbecsén több mint 30 millió dinárt fordítottak a község legnagyobb és legrégibb általános iskolájának a renoválására

Szeptember elsején teljesen új köntösben várta a diákokat az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskola: az utóbbi harminc évben ez volt az első komolyabb felújítás az iskolán. Az intézmény radičevići épülete is megújult, pénteken ide látogatott el Mladen Šarčević oktatási miniszter.

Suzana Đukić igazgatónő elmondása szerint végső ideje volt az épület teljes körű felújításának: rendbe hozták az iskola tetőszerkezetét, elvégezték a falak szigetelését, nyílászárókat cseréltek és kimeszeltek, ezenfelül új bútorok is érkeztek az iskolába. Hasonló volumenű munkálatok zajlottak az óbecsei iskolaépületben is.

Dragan Tošić polgármester emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időben az Óbecsei Gimnázium és a Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola is átesett egy-egy felújításon, a Műszaki Iskolában, a Közgazdasági–Kereskedelmi Iskola egy másik részén és a péterrévei Samu Mihály Általános Iskolában heteken belül kezdik meg a felújítási munkálatokat a kivitelezők, a Sever Đurkić Általános Iskolában pedig jövőre kerül sor egy több mint százmillió dináros beruházásra. Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági titkár, korábbi óbecsei polgármester köszöntőjében azt emelte ki: a községben tapasztalt számos beruházás elsősorban a 2012 óta létező politikai stabilitásnak és folyamatosságnak köszönhető. Mladen Šarčević oktatási miniszter arról számolt be, hogy különféle forrásokból az idén csaknem 400 iskola és több mint 40 sportcsarnok esett át hasonló felújításokon Szerbiában.

Az iskola óbecsei és radičevići épületének a teljes felújítása több mint 30 millió dinárba került, ennek nagyjából a felét a Gazdasági Minisztérium biztosította, a másik felét pedig a községi költségvetésből áldozták erre a célra.