2024. április 26., péntek

Temerini közérdekű hírek

Ma bezár a fürdő
Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

Bezárja kapuit a temerini medenceközpont. A nagy úszómedence a tanév kezdetéig üzemelt, a fedett gyógyvizes medencék pedig még ma, azaz péntekig várják a látogatókat.

***

A kommunális közvállalat szakszolgálata megkezdte az augusztusi számlák kézbesítését és a kommunális szolgáltatások megfizettetését. Elkerülhető a sorban állás a postán, a közvállalatban vagy a bankban, ha a fogyasztók tartozásukat számlakézbesítéskor a közvállalat munkásának fizetik ki. A közvállalat emlékezteti a polgárokat, hogy ha rendszeresen, és a feltüntetett határidőn belül rendezik tartozásaikat, akkor számlájukat az összeg 5 százalékával csökkentik.

***

A községi közigazgatási hivatal településrendezési, lakás- és közművelésügyi és környezetvédelmi osztálya Temerin település általános szabályozási terve környezeti hatásának stratégiai mérlegeléséről szóló jelentésével kapcsolatban értesíti a polgárokat, hogy a lebonyolított nyilvános betekintése alkalmából a 2017. szeptember 6-ára meghirdetett nyilvános ülését 2017. szeptember 26-ára (kedd) halasztja, melyre a temerini községi képviselő-testületi ülésteremben 12 órai kezdettel kerül sor. A Bizottság nyilvános ülésén jelen lesz a felelős városrendezési szakember, a tervezet kidolgozójának képviselői, az illetékes községi ügyosztály képviselői, valamint az észrevételeket beterjesztő személyek, akik a Tervügyi Bizottság előtt megindokolhatják a tervezetre benyújtott észrevételeiket.

***

Az önkormányzat beiskolázási csomagokkal jutalmazta a község első osztályba induló diákjait. A csomagokban kis- és nagyméretű füzetek, színes ceruzák, grafitceruza, gumiradír, ceruzahegyező és két könyv volt. Összesen 273 elsős részesült ajándékcsomagban, közülük 67 diák a Kókai Imre iskolába jár. Ők megkapták a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagjait is. A községi Közlekedésbiztonsági Ügynökség és a Közlekedésbiztonsági Tanács fluoreszkáló mellénnyel és közlekedési szabályokat ismertető könyvvel ajándékozza meg az elsősöket.