2024. április 26., péntek

Újabb fölújítások Zomborban

A városi közigazgatás kis értékű közbeszerzést hirdetett a város több utcája fölújítási tervének elkészítésére.

Egységessé válik a városmag képe (Fotó: Fekete J. József)

Egységessé válik a városmag képe (Fotó: Fekete J. József)

A tervek szerint a Fruska gorai utca teljesen megújult külsőt és kerékpárutat kap.
A közbeszerzés az ipari övezet egy részére és a városközpontban lévő Laza Kostić utca terveire is kiterjed. A város két, egyenként 400 méter hosszú, különböző szélességű utat kíván építeni az ipari zónában, mellettük kerékpárúttal, vízvezetékkel, szennyvíz-elvezető csatornával és közvilágítással.
A Fruska gorai utcát teljes mértékben fölújítják, az eddigi fölgyűrődött útburkolat és járda helyére új úttestet, mindkét oldalán új járdát és kerékpárutat terveznek, új tájépítészeti elemeket és takarékos LED közvilágítással.
A Laza Kostić utcában az I. Péter király és a Párizsi utca között a főutcáéval azonos burkolatot helyeznek le. A folytatásban, a Párizsi és a Dositej utcák között behaton térkő burkolatú járda és új útburkolat épül, megőrizvén az ott álló fákat, amennyiben azok állapota lehetővé teszi. Az utca további szakasza, a Dositej és a Petar Bojović vajda körút között új aszfaltburkolatot és járdákat kap, a tervezőknek ki kell dolgozniuk a szennyvíz- és csapadékelvezető, valamint a közvilágítási hálózatát. A Laza Kostić utcabútorainak meg kell egyezniük a főutcáéival, vagyis a városmag egységes képével.