2024. május 4., szombat

Magyarkanizsán úszótábort szerveznének

Befejeződött az idei országos maratonúszó-versenysorozat, amelyen a Kanizsa Úszóklub csapatversenyben a második helyet szerezte meg. Ebből az alkalomból az egyesület elnökével, György Anitával beszélgettünk.

Hogyan értékelik ezt az eredményt?

Az úszóklub versenyzőivel maximálisan elégedett vagyok, mindenki a legtöbbet hozta ki magából, hogy ezt a kiváló eredményt elérjük. Az első helyet a topolyai úszóklub szerezte meg, amely olyan úszókat szerződtetett, akik világ- és Európa-bajnokságokon vettek részt, így velük nem tudtuk felvenni a versenyt.

Jelenleg hány versenyzője van a klubnak, kik az edzők, és mi a helyzet az utánpótlás-nevelés terén, amelyre nagy hangsúlyt fektetnek a klubban?

A 2017-es idényben 23 versenyzőt regisztráltunk a kupasorozatban. Közülük egyesek már tapasztaltak, illetve hat fiatal, új versenyzővel vágtunk neki az idei szezonnak. Voltak olyan versenyzőink, akik még nem regisztrált úszók, de ők is úsztak hosszútávokat, hogy jövőre már ne legyenek lámpalázasak a versenyek előtt. A klubban két edző tevékenykedik, az egyik Kormos Rudolf, aki az úszókat kísérte a versenyekre, a másik Enis Beharović, aki az edzői munka mellett maga is aktívan úszik.

Kik a klub támogatói, akik szintén hozzájárulnak az egyesület zavartalan működéséhez és sikereihez?

Mint minden évben, most is a szülők azok, akik a klub legnagyobb támogatói, hiszen egy versenyszezon finanszírozása nem olcsó. Az idén a Lešo-trans támogatta az úszók három útját Apatinba, Mitrovicára és Bezdánba, ami nekünk nagy segítséget jelentett, hiszen ezek a legtávolabbi helyszínek. Remélem, jövőre is tudjuk majd folytatni velük ezt az eredményes együttműködést. Az idén a Tandari-tanya szabadidőközpont tulajdonosától pólókat kaptak az úszók.

Melyek a klub jövő évi tervei, és milyen eredmények várhatóak a maratonúszó-versenyeken az elkövetkezendő versenyidényben?

Jövőre is szeretnénk legalább ugyanezt az eredményt elérni csapatversenyben, bízom benne, hogy sikerülni fog. Még több versenyzőt szeretnénk indítani a megmérettetéseken, és jövőre egy úszótábort szervezni. Pályázunk a NIS-nél egy csónak vásárlására, amelynek a nyári edzéseken nagy hasznát vennénk, valamint jövőre ötödik alkalommal rendezzük meg a velebiti úszómaratont – mondta György Anita.