2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Pető, Karakašević és Jevtović nélkül az Eb-n

Vasárnap délutántól tudni, kik képviselik majd Szerbiát a szeptember 13-ától 17-éig tartó Európa-bajnokságon, amelyet Luxemburgban rendeznek meg. A nőknél már korábban eldőlt, hogy Surján Szabina, Andrea Todorović, Izabela Lupulescu és Dragana Vignjević áll majd asztalhoz, a férfiaknál viszont selejtezőt rendeztek a címeres mezért. A kvalifikáció érdekessége, hogy azt az újvidéki, rendkívüli közgyűlésen a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség (STSS) leváltott elnöke, Zdenko Mađer írta ki, akinek azért nem lehetett semmissé tenni a kiírását, mert még mindig nem ért véget a jogi procedúra, hogy akkor most ő vagy a székvárosban megválasztott Aleksandar Karakašević az elnök. A távozóban levő vezetés döntése értelmében a három legjobb szerbiai játékosnak, a már említett Karakaševićnak, Pető Zsoltnak és Marko Jevtovićnak is asztalhoz kellett volna állnia a hétvégén Nagybecskereken, hogy kiharcolják a válogatottban való részvételi jogot. Ők „köszönték szépen” a lehetőséget, de nem kívántak élni vele, így helyükre a tartalékok kerültek, így állt össze a mezőny: Bojan Crepulja, Vladimir Radonjić, Ivor Katić, Ilija Majstorović, Marko Petkov, Marko Popović, Nikola Strugarević, Aleksa Gacev.

A szombaton és vasárnap megrendezett nyolcas torna első négy helyezettje, Ivor Katić, Ilija Majstorović, Marko Petkov, Marko Popović vehet részt az Európa-bajnokságon. A harmadik és a negyedik helyért óriási harc folyt, hiszen Majstorović, Popović és Radonjić is négy győzelmet jegyzett a hét mérkőzésből, s végül Radonjić maradt ki az Eb-re utazók névsorából, mivel neki volt a legrosszabb a szettaránya.

A torna végeredménye: 1. Marko Petkov 6 győzelem/1 vereség, 2. Ivor Katić 5/2, 3. Ilija Majstorović 4/3 (7:5), 4. Marko Popović 4/3 (7:7), 5. Vladimir Radonjić 4:3 (5/7), 6. Aleksa Gacev 3/4, 7. Nikola Strugarević 2/5, 8. Bojan Crepulja 0/7.