2024. április 26., péntek

Beli új bankjegyet vezetne be

Elárasztották a közösségi hálózatokat a kommentárok Palma legutóbbi lépését követően

Az idei áprilisi elnökválasztáson is indult Luka Maksimović, ismertebb nevén Ljubiša Preletačević Beli arra fog javaslatot tenni a Szerbiai Nemzeti Banknál, hogy vezessen be új bankjegyet, a háromezer dinárost, mely Dragan Marković Palma jagodinai politikusnak, az Egységes Szerbia elnökének az arcát ábrázolná. Beli ezzel csatlakozott azoknak az elégedetlen polgároknak a köréhez, akik szánalmasnak és társadalmunk milyenségét hűen ábrázolónak tartják Palma legutóbbi lépéseit. Dragan Marković, aki jelenleg a jagodinai képviselő-testület elnöki funkcióját tölti be, a minap néhány ezer dináros támogatást osztogatott nehéz sorsú helyi idősebb személyeknek. Beli a Facebookon tette közzé ezen javaslatát, majd a Twitteren pontosította, hogy a háromezer dináros bankjegyeket kizárólag költségvetési támogatások osztogatásakor lehetne használni. Hozzátette még bejegyzésében: nem vár el semmilyen honoráriumot, a zöld színű dizájnt teljesen ingyen a nemzeti bank rendelkezésére bocsátja. A twitteres bejegyzésre érkezett kommentárok között akadtak olyanok, amelyek a helyzet kilátástalanságára utaltak és rámutattak arra, hogy nincs jövője egy olyan államnak, melyben valaki seriffként osztogat alamizsnát, mások az iróniát folytatva pedig arra tettek javaslatot, hogy a papírpénz hátlapján zsiráf, de minimum állatkert legyen – utalva ezzel Palma korábbi egyik jagodinai „beruházására”.

A jagodinai politikus néhány nappal ezelőtti támogatás-osztogatásával kapcsolatban is ellepték a közösségi hálózatokat a kommentárok. Íme néhány képzelt beszélgetés Palmával, melyet a véleményezők alkottak.

– Beethoven: Apám zaklatott gyerekkoromban, anyám beteg volt, én meg elveszítettem a hallásom…

– Palma: Itt van 3000 dinár, majd zenélsz egyet a születésnapomon!

– Egyetemi hallgató: Idejében diplomáztam, munkanélküli vagyok, már a mestermunkámat írom…

– Palma: Kedden jöjjön zsiráfot etetni!

Volt, aki motivációs üzenetet küldött: Az élet nehéz, de vigasztaljon bennünket az, hogy Palmától mindig kaphatunk 2000 dinárt, ha eléggé ágrólszakadtnak nézünk ki.