2024. április 26., péntek

Fényűző szálloda Újvidéken

Novemberben nyílik meg a Sheraton Hotel az Európa sugárúton

Újvidék lesz Szerbiában az első város, ahol megnyitják a Sheraton Hotelt. Az Európa sugárút és a Futaki utca kereszteződésénél lévő létesítményben kap helyet a világhírű hotellánc itteni részlege, amely az MK-Groupe cégóriás keretében működik majd. Az épület eredetileg a Holiday Inn, szintén közismert szállodamárka részére volt előirányozva. Az épületet jelenlegi tulajdonosa, Miodrag Kostić a múlt év végén vásárolta meg, és azóta több mint 11 millió eurót fektetett kiépítésébe.

A szállodában a fényűző szobák és lakosztályok mellett fedett uszodával ellátott wellnesszóna, valamint konferenciaközpont gazdagítja a kínálatot (Fotó: Dávid Csilla)

A szállodában a fényűző szobák és lakosztályok mellett fedett uszodával ellátott wellnesszóna, valamint konferenciaközpont gazdagítja a kínálatot (Fotó: Dávid Csilla)

A szóban forgó létesítmény építése nem zajlott zökkenőmentesen, elsősorban a telek eladása körüli gyanúk miatt, az ügyészség azonban két évvel ezelőtt elállt a további vizsgálatoktól, Újvidék város képviselő-testülete pedig legalizálta az objektumot.

A mintegy 8500 négyzetméteren elterülő komplexum több mint hat évig épült. Az újvidéki létesítmény építési jellegzetességei megfelelnek a nemzetközi klasszis szerinti négycsillagos szállodák feltételeinek. A fényűző szobák és lakosztályok mellett fedett uszodával ellátott wellnesszóna, valamint többféle rendeltetésű konferenciaközpont gazdagítja a szálloda kínálatát. Mindemellett egyéb szórakoztató tartalmakkal ellátott épületrészlegek, valamint a nemzetközi ízekkel megalapozott étterem sem maradhat ki a szállodai felhozatalból.

A 144 szobával rendelkező hotel mindössze pár percre van a város központjától, és főként az üzleti szférában tevékenykedők igényeit fogja szolgálni.

Az újvidéki szálloda megnyitása mellett az MK-csoport Montenegróban és Horvátországban tervezi bővíteni szállodai tevékenységét.

A világhírű Sheraton Hotel jelenleg az amerikai, 90 éve működő Marriott International szállodaóriás, vendéglátóipari vállalat része. A Marriott 2016 szeptemberétől – amikor megvásárolta a Starwood szállodaláncot – 110 országban több mint 5700 ingatlant birtokol, egymillió szobával. A Starwood a világ legértékesebb hotelláncolatai közé tartozott, ők birtokolták többek között a Sheraton és a Westin szállodákat is. Az új gigacég dizájnközpontú szállodáival főként a fiatal utazókat kívánja megnyerni.

A Sheraton Hotelnak több mint hetven országban 435 szállodája van, közülük a New York-i Sheraton Hotel Towers az egyik legismertebb, a legfényűzőbb pedig Dubaiban a Sheraton Grand Hotel. A TripAdvisor internetes portál szerint a Sheraton Dubrovnik Riviera Hotelt a vélemények alapján tavaly a világ legjobb szállodái közé sorolták.

Magyarországon csak egy hotellel vannak jelen. Kecskeméten 2013 óta működik egyre nagyobb sikerrel a Four Points by Sheraton Szálloda, amely megnyitását követően igen rövid idő alatt nemzetközileg elismert díjban részesült a szolgáltatási színvonal és a vendég-megelégedettségi index alapján. A magyarországi szálloda vendégei már az okostelefonjukon keresztül kapják meg szobájuk digitális kulcsát, amellyel nyithatják, illetve zárhatják a lakosztályt.

Nyitókép: A szállodában a fényűző szobák és lakosztályok mellett fedett uszodával ellátott wellnesszóna, valamint konferenciaközpont gazdagítja a kínálatot (Fotó: Dávid Csilla)