TENISZ

Nagy fordulattal a százba

cs.

2017. augusztus 19., 12:00

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Györe László visszavágott a spanyol Enrique Lopez-Pereznek a tavalyi vereségért. A zentai tegnap Cordenonsban három játszmában, és – mondhatnánk –, saját stílusában nyerte a challenger negyeddöntőjét. Ismét óriási fordulattal rukkolt ki, a döntő játszmában ugyanis 0:4-nél break-labdákat állt oda hárítani, ami nemcsak sikerült, hanem hat játékot nyert meg zsinórban, pályafutása során másodszor jutott a 100 legjobb közé, ma pedig az elődöntőben még egy spanyollal, Roberto Carballesszel játszik, akit nemrég Poprádon is legyőzött.

Az első játszmában Györe kétszer nyerte el riválisa kezdőütését, a másodikban pedig már az elején breaket váltottak, majd Györének háromszor is 30:0-ja volt Lopez adogatásán, de egyetlen esélye sem az újabb előnyre. A rövidítésben a spanyol dominált, mint ahogyan a harmadik elején is, amelyben két breakkel 4:0-ra húzott el. Ami ezután történt, az Györe közmondásba illő lelki erejéről szólt, és a zentai azt is megmutatta, hogy a 13 kettős adogatási hiba sem szükségszerűen hátráltató körülmény.

Az eső bolygatta meg a nyolcaddöntő műsorát Cincinnatiban. A leendő világelső Rafael Nadal meccsét el kellett így napolni, míg a női ranglistaelső Karolina Plišková 3:0-ra vezetett az olasz Camila Giorgi ellen, amikor öltözőbe kellett vonulni. A férfiaknál a bolgár Grigor Dimitrov először győzte le az argentin Juan Martín del Potrót, és első ízben volt a nőknél sikeres Garbine Muguruza az amerikai Madison Keys elleni meccseken is. Utóbbi drámai volt, hisz Keys a döntő játszmában három meccslabdáról kapott ki.

A karlsruhei futuresen Valkusz Máté elődöntős lett. A magyar izgalmas meccsen verte a német Peter Hellert. A döntő játszmában Valkusz leadta a 4:1-es vezetést, 6:5-nél pedig négy break-labdát mentett.

Grazban két magyar visszatérő volt érdekelt. Jani Réka Luca kikapott a cseh Aneta Kladivovától, Bondár Anna viszont elődöntős a 2. kiemelt szlovén Nina Potočnik feletti győzelmével. Bondár ma vagy az osztrák Pia Königgel vagy pedig a cseh Vendula Zovincovával találkozik.

CINCINNATI. – A férfitorna nyolcaddöntőjében: Dimitrov–Del Potro 6:3, 7:5, Kyrgios–Karlović 3:4 – félbeszakadt, Szugita–Hacsanov 6:7, 6:3, 6:3, Ferrer–Carreno 6:4, 6:4, Thiem–Mannarino 7:6, 7:6, Donaldson–Bazilasvili 6:4, 7:6, Isner–Tiafoe 7:6, 7:5, nők, nyolcaddöntő: Ka. Plišková–Giorgi 3:0 – félbeszakadt, Konta–Cibulková 6:3, 6:4, Kuznyecova–Suarez 6:2, 6:4, Wozniacki–Barty 6:4, 6:2, Halep–Szevasztova 6:4, 6:3, Muguruza–Keys 6:4, 3:6, 7:6.

CORDENONS. – A challenger 2. fordulójában: Pellegrino–Petrović 5:7, 6:4, 6:3, negyeddöntő: Györe–E. Lopez 6:4, 6:7, 6:4.

KARLSRUHE. – A futures 2. fordulójában: Valkusz–Gerch 6:4, 6:1, negyeddöntő: Valkusz–Heller 3:6, 6:3, 7:5.

LIPCSE. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Grabher–Bukta 3:6, 6:2, 7:5.

GRAZ. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Kladivová–Jani 6:4, 6:3, negyeddöntő: Bondár–Potočnik 4:6, 6:3, 6:1.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége