2024. április 26., péntek

Citeraoktatás és agyagos kézművesség

Népzenei tábor zárul Temerinben

Immár 21. alkalommal szervezték meg a Temerini Népzenei Tábort. A rendezvény a Szirmai Károly MME szervezésében, valamint a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával valósult meg, ezúttal is a temerini Tájházban. A gyerekek népzenei oktatásban, énekoktatásban, citera- és vonós képzésben részesültek, a szabad percekben kézműves és irodalmi programok várták az érdeklődőket.

Gölöncséralkotások (Talló Léna felvétele)

Gölöncséralkotások (Talló Léna felvétele)

– A napi 6 órás oktatás mellett a gyerekeknek kézműves programokat szerveztünk. Ilyenek például a festés, a szárítottvirág-kötészet, agyagos kézművesség és a különböző, hagyományos játékok. Ezenkívül Arany János-estet is tartottunk, ugyanis az idei év Arany János emlékéve. Táncestet is szerveztünk az érdeklődők számára, vendégelőadókat fogadtunk, még színesebbé téve mindezzel a tábort. Az előadók között zenekarok és írók is voltak, eljött Celler Kiss Tamás író és költő.

A tábor iránt legtöbben a helybeliek közül érdeklődtek, jöttek Zentáról és Gombosról is. Ami a korosztályt illeti, leginkább 6 és 16 év közötti gyerekeket láttunk vendégül – nyilatkozta lapunknak Nagy Gergő szervező.

A tábor augusztus 13-án kezdődött és ma 18 órakor zárul, színes gálaműsorral.

Szent István-napi műsor a tájházban

Ma, augusztus 18-án a temerini Tájházban záruló XXI. népzenei tábor gálaműsora után kezdődik a Szent István-napra készített műsor. Fellépnek a Szirmai Károly MME kórusai, népi zenekara, valamint Kónya Sándor gitárművész, aki megzenésített verseket és gyermekverseket ad elő. Ünnepi beszédet Csorba Béla, a VMDP elnöke mond. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.