2024. április 26., péntek

Tűz a szabadkai Gloria Hotelben

Csütörtökön délután fél négy körül tűz ütött ki a Szabadka központjában lévő Gloria Hotelben. A szemtanúk állítása szerint először a mentők értek a helyszínre. A hírek szerint az épületből mindenkinek sikerült kimenekülnie, így személyi sérülés nem történt. A tűz minden valószínűség szerint a konyhából indult ki. A lángokat gyorsan sikerült megfékezni, azonban nem hivatalos értesüléseink szerint a kialakult magas hőmérséklet hatására robbanás történt, ami oda vezetett, hogy a tűz az épület többi részére is kiterjedt.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

Egy, a helyszín közelében élő idős nő elmondta, kezdetben csak a kellemetlen szagot érezték, majd a füstre lettek figyelmesek. Először arra gondoltak, hogy valaki gumit éget a közelben, majd gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy lángokban áll a hotel, amely Tomislav Karadžić, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség korábbi elnökének tulajdonában van.

A tűz megfékezésében több, mint tíz tűzoltóautó vett részt nemcsak Szabadkáról, hanem Csantavérről, Bácskossuthfalváról, Topolyáról, sőt a dél-bácskai körzetből is érkeztek járművek. A rendőrök lezárták a környéket, és a város több pontján is rendőrök irányították a forgalmat, annak érdekében, hogy a mentőegységek minél gyorsabban a helyszínre érjenek. A terület biztosításából a kommunális rendőrség tagjai is kivették a részüket.

A tüzet körülbelül hat órára sikerült lokalizálni. Az anyagi kár tetemes, ugyanis a hotel utca felőli épületrészének legfelső szintje teljes egészében a tűz martalékává vált, míg az udvar felőli épületrész nem hivatalos értesülések szerint jelentős mértékben kiégett.