2024. május 5., vasárnap

Hamarosan hazaszállítják Mačković Martint

Korábban már hírt adtunk arról, hogy hétfőn megtalálták a szombat délelőtt eltűnt Mačković Martint, a Palicsi Evezősklub versenyzőjét, a szerb korosztályos válogatott evezősét.

Mint ismeretes, a huszonkét éves sportoló a július végi plovdivi világbajnokságot követően, ahonnan bronzéremmel tért haza, szabadságát töltötte; augusztus hatodikán utazott el Hollandiába, ahonnan Németországba ment. Evezőstársaival szombaton a budapesti Sziget Fesztiválra utaztak volna, ahol az ergométer használatát mutatták volna be a fesztiválozóknak. Martin azonban törölte a Facebook-profilját, összetörte a telefonját és eltűnt. A kutatás csakhamar elkezdődött, családja a közösségi oldalon kért segítséget, és eltűnését hamarosan a szerbiai rendőrségen is bejelentették. Nemzetközi körözőparancsot adtak ki utána, és az Interpol is kereste.

Hétfőn 13 óra körül a családot e-mailben értesítették arról, hogy Martint megtalálták, és egy Berlinhez közeli település kórházában kezelik. A család ezt követően felvette a kapcsolatot az intézménnyel, és később arról adtak hírt, hogy Martin fizikailag jól van, azonban mentálisan egy kicsit még instabil, ezért egyelőre nem engedik ki. Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy a sportolót egy-két napon belül átszállítják Belgrádba.

Martin felbukkanását követően a Szerbiai Evezős Szövetség közleményt adott ki, amelyben megköszönték a szerbiai külügyminisztérium közreműködését a sportoló felkutatásában, valamint megköszönték az Interpol munkáját is, akik három óra leforgása alatt megtalálták a sportolót. A legnagyobb közösségi oldalon több százan osztották meg az evezős eltűnésének hírét, fejezték ki aggodalmukat a sorsát illetően, majd ezrek nyugodtak meg miután kiderült, hogy a sportoló épségben megkerült.

A történet tehát szerencsés véget ért, és már csak abban bízhatunk, hogy Martin hamarosan felépül, újra edzésbe állhat és a következő versenyein az eddigiekhez hasonló sikereket ér el.