2024. április 26., péntek

Helyi közösségi választások Zomborban

Vasárnap összesen 13 helyi közösségben tartottak választásokat Zombor területén. A városban a Felsővárosban, a Mlakeban, az Ószelencsén, Szelencsén és Újszelencsén. A falvak közül pedig Harasztin, Doroszlón, Nemesmiliticsen, Gádoron, Sárin, Sztapáron és Csonoplyán.

Doroszlón a Magyar összefogás Doroszlóért listán nyolcan indultak. Választási programjukban az egyházzal és a civil szervezetekkel való együttműködés és kölcsönös támogatás mellett a falu vízellátásának javítására, a szemétkihordásra és a közterületek fenntartására helyezték a hangsúlyt.

Nemesmiliticsen a Nemesmiliticsért polgárok csoportja ugyancsak nyolc jelöltet állított. Megválasztásuk után az egészségház és az iskola megtartása, a vízhálózat megújítása, a gyógyfürdő újraindítása, az utcák karbantartása, és nem utolsó sorban a kisebbségek jogainak védelme kerül munkájuk homlokterébe.

A vasárnapi választások során 49 179 polgárnak nyílott lehetősége, hogy 48 szavazóhelyen voksolva kiválassza képviselőit a helyi közösségének tanácsában.

Lapzártáig még nem születtek meg a választási eredmények.