2024. március 29., péntek

Fagylaltláz

A fagylalt talán a legkedveltebb nyári árucikk, rajongói – kortól függetlenül – bárhol és bármikor elcsábíthatók egy-két gombócra. Temerinben a Hofi Cuki cukrászdában arról érdeklődtünk, hogy mely fagylaltok a legnépszerűbbek. Lapunknak Pető Martina kiszolgáló nyilatkozott.

– Az idény általában májusban kezdődik, ezt természetesen nagyban befolyásolja az időjárás. Júniusban és júliusban a legnagyobb a forgalom, a szezon októberig tart. Nálunk nagy a fagylaltválaszték, rengeteg ízt kínálunk – a klasszikusoktól az egzotikusokig. Legtöbben mégis a klasszikusokat, például a csokoládésat, a kekszeset vagy a vaníliásat szeretik. Népszerűek a gyümölcsfagylaltok is. A gyermekek kedvence az úgynevezett Minions, az elnevezés a rajzfilmre utal. Sárga színű, citrommal, vaníliával és keksszel ízesítjük. A cukorbetegségben szenvedők számára készítünk cukormentes jégkrémet is. А fagylaltokon kívül a különböző sütemények is igen kelendők – hallottuk Martinától.

Megtudtuk azt is, hogy a vásárlók többsége a különböző akciókra vadászik. Ilyen például a „Kettőt fizetsz, hármat kapsz!”. Nagyobb áruházakban érdemes odafigyelni a különböző kedvezményekre, a legtöbb akció nyáron várja a vásárlókat.

Ha cukrászdában vásárolunk, néhány dologra különösen ügyeljünk. Fontos, hogy megfelelő helyszínt válasszunk a fagyizáshoz. Győződjünk meg arról, hogy az üzlet, az adagolópult és annak környezete rendezett, portól, szennyeződésektől, valamint rovaroktól mentes. Az eszközöknek és a tárolóedényeknek is kifogástalanul tisztáknak kell lenniük. Ha a fagylalt láthatóan olvadt, ne vegyük meg!