2024. április 26., péntek

Ingyenes tankönyvek

Megkezdődött azon 86 ezer ingyenes tankönyv elosztása, amely tankönyveket a szociálisan veszélyeztetett, a fogyatékos és rokkant diákok részére biztosítottak. A költségvetésből 572 millió dinárt különítettek el erre. A népesedéspolitikai stratégiával összhangban a család minden harmadik és utána következő gyermeke, akik iskolásak, kapnak könyveket – erre 35 657 tankönyv van előkészítve.

Az elmúlt, 2016/2017-es tanévben az állam 45 ezer tankönyvet biztosított azoknak, akik olyan családból érkeznek, akiknek megítélt a szociális segély, míg ezúttal az állam ennek majdnem kétszeresét osztja ki. Az általános iskolások között mintegy 86 ezer ingyenes tankönyv talál gazdára.

Elsőtől negyedik osztályosok számára a csomag matematikakönyvet, anyanyelvkönyvet, természet és társadalomkönyvet, környezetismeret-könyvet és szerb, mint idegen nyelv könyvet tartalmaz. A felsősök csomagja matematikakönyvet, anyanyelvkönyvet, első idegen nyelv könyvet, földrajzkönyvet, történelemkönyvet, kémiakönyvet, fizikakönyvet és biológiakönyvet tartalmaz.