2024. április 26., péntek
A TANYASZÍNHÁZ ARCAI

Fontos a közönség visszajelzése

Szabó Róbert zentai középiskolásként került a Tanyaszínház idei előadásának alkotói körébe. A Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszója a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjének sikeres résztvevőjeként érdemelte ki első tanyaszínházas élményét.

– Nagyon tetszik a Tanyaszínház munkája, igaz, hogy rengeteg a tennivaló. A hely és az emberek, a környezet is megfelelő. A munkaforma újdonságnak számít, mivel a vándorló színházi munkában mindeddig semmi tapasztalatom sem volt. Rendkívül fárasztó és hosszadalmas, sőt olykor fájdalmas is, ugyanis hosszan tartó maga az utazás, és utánfutón kell megtennünk ezeket a távokat Vajdaság-szerte.

Az egyik doktort játszom az előadásban. Ez a szerep utólag lett hozzá írva a darabhoz. Nekem tökéletesen megfelel ez a karakter. Egy tíz perces játékforma is tartozik a szerephez, amelynek során különféle pózokat kell eljátszanunk a többi szereplővel közösen. Ez is sok lehetőséget rejt magában, jól ki lehet használni a színészi kibontakozásra.

Számomra nagyon fontos a közönség felől érkező visszajelzés. Amikor nevetés formájában kapjuk, az mindenképpen jó érzés. Legtöbbször ugyanis így reagál a közönség. Főként a kisebb poénokat veszik észre, viszont a nagyobb csattanók sem maradnak figyelem nélkül.

Nagyobb terveim mindeddig konkrétan előre nincsenek. Többször is elgondolkodtam azon, hogy a színház világában folytatom a jövőmet.