2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

Az USA-ban a Barca, Ázsiában pedig az Inter

Az európai sztárcsapatok gőzerővel készülnek az új idényre. Az elmúlt hetekben nyolc európai topklub Észak-Amerikában portyázott, további hét európai élcsapat pedig Ázsiában játszott bemutató mérkőzéseket.

A Bajnokok Nemzetközi Kupájának észak-amerikai vetélkedését a Barcelona együttese nyerte meg, a katalánok ugyanis mindhárom Egyesült Államokban lejátszott összecsapásukon győzni tudtak. A gránátvörös-kékek első fellépésükön 2:1-re legyőzték a Juventus gárdáját, majd Neymar góljával a Manchester Unitednél is jobbnak bizonyultak. A Barca utolsó USA-beli mérkőzésén Messiék 66 000 néző előtt 3:2-re verték a nagy rivális Real Madridot, amely egyébként mindössze egy pontot gyűjtve az utolsó, nyolcadik helyen zárta az észak-amerikai vetélkedést. A Bajnokok Nemzetközi Kupájának ázsiai mérkőzésein született néhány meglepő eredmény, az utóbbi időben gyengélkedő milánói Inter ugyanis a szingapúri Nemzeti Stadionban legyőzte a német és az angol bajnokot is, majd a kék-feketék a Lyont is legyűrték, így százszázalékos teljesítménnyel zárták a délkelet-ázsiai kiruccanást. A nyáron nagybevásárlást végző Milan sem okozott csalódást, a piros-feketék ugyan első meccsüket elbukták a Borussia Dortmund ellen, utána azonban Sencsenben elverték a port a müncheni Bayernen (4:0). A bajor sztárcsapat két vereség mellett mindössze egy találkozót tudott megnyerni az ázsiai portyán: Thomas Müllerék Szingapúrban úgy verték 3:2-re a Chelsea-t, hogy a 27. percben már 3:0-ra vezettek.

Londonban a hétvégén rendezték meg az immár hagyományos Emirates-kupát, melynek első napján a házigazda Arsenal 5:2-vel intézte el a portugál bajnok Benficát, a Sevilla gárdája pedig egy góllal múlta felül a Leipziget. Vasárnap a torna döntőjének is beillő Arsenal–Sevilla mérkőzés 2:1-es vendéggyőzelemmel zárult, ám a torna különleges versenykiírása miatt – a csapatok minden egyes rúgott gólért plusz egy pontot kapnak – a 9 pontot gyűjtő Ágyúsok nyerték meg a tornát, a szintén 9 pontos, de rosszabb gólkülönbséggel rendelkező andalúziaiak előtt.