2024. április 26., péntek
VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST-ÚSZÁS

Sabo és Szilágyi már vasárnap a medencében

Az előfutamokkal vasárnap kezdetét veszi a vizes vb úszóversenye. A nyitónapon hat egyéni és két váltószámot rendeznek: a 400 méteres férfi és női gyorsúszás selejtezőit követi a 100 m férfi mellúszás, majd az 50 m férfi és 100 m női pillangó következik, a nap hatodik száma a női 200 m vegyes lesz, végül két váltószám, a 4×100 méteres férfi és női gyors zárják a sort.

A magyarok minden bizonnyal a 200 méteres női vegyesúszást várják leginkább, hiszen jelenlegi legjobbjuk, Hosszú Katinka a legjobb idővel nevezett, de egyébként is toronymagas esélyesnek számít.

Magyar és szerbiai versenyzőben sem lesz hiány az első napon, hiszen 400 m gyorson Kapás Boglárka, Késely Ajna és Kalmár Ákos is rajthoz áll, ráadásul a lányok igen jó esélyekkel indulnak. A szerbiai versenyzők sorát Szilágyi Csaba nyitja 100 m mellen, egyszerű dolga biztos nem lesz, összesen nyolcvanan neveztek ebbe a számba, köztük Gyurta Dániel is. 50 m pillangón is lesz szerbiai képviselő, Sabo Sebastian személyében, akinek 87 másik versenyzővel kell összemérni erejét, ráadásul Cseh László is köztük van.

A váltókban a magyarok mind a férfi, mind a női számban rajthoz állnak, a szerbek pedig csak a férfiaknál lesznek érdekeltek, várhatóan a Sabo Sebastian, Velimir Stjepanovic, Uroš Nikolić, Barna Andrej alkotta négyes áll majd rajthoz.