2024. április 26., péntek

Holland segítség

Bácsfeketehegyen segédkeztek hollandiai fiatalok

A héten ismét holland fiatalok szállták meg Bácsfeketehegyet. Mint már évek óta, az idén is hollandiai önkéntes fiatalok érkeztek, hogy munkájukkal segítsék az itteni intézményeket.

Holland segítséggel épül a kerítés (Lakatos János felvétele)

Holland segítséggel épül a kerítés (Lakatos János felvétele)

A fiatalok egyrészt az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat székházánál, másrészt az egykori árvaház épületében segédkeztek munkájukkal. Csabai Zsuzsanna, az Izida pszichológusa arról számolt be lapunknak, hogy összesen 30 holland fiatal érkezett Bácsfeketehegyre, akik két csoportba osztva dolgoznak. A fiatalok egy kerítésfalat építenek, az Izida kérésére. Csabai arról is beszámolt, hogy míg a fiatalok egy csoportja dolgozik, addig a többiek az Izida felhasználóinak foglalkozásain vesznek részt. A holland fiatalok az Izida felhasználóival közösen készítettek egy nagy plakátot az évszakokról, amely segítséget nyújt a tanulásban.

A holland csoportban 6 felnőtt kísérő van, a többiek pedig középiskolás korosztályúak, mondta el lapunknak Hanekke, a csoport egyik tagja. Ők mindannyian a Hulp Oost-Europa (Kelet-Európát segítő szervezet) szervezésében érkeztek Bácsfeketehegyre. Mint kiderült, a fiatalok odahaza számos akciót hajtottak végre, amelyek bevételét az itteni emberek megsegítésére szánták. Pl. jótékonysági kerékpártúrát szerveztek Németországig. Hanekke azt is elmondta, hogy nemcsak az Izida felhasználóival vettek részt a foglalkozásokon, hanem bibliaórákat is tartottak a helyi gyerekeknek. Nagyon jó érzés a szegény és rászoruló embereknek segíteni – fogalmazott Hanekke.