2024. április 26., péntek

Rekordidő alatt elszállították a migránsokat Zomborból

Egy hónap alatt másodszor esett meg, hogy a šikarai befogadóközpontban elhelyezett fiatal, egyedülálló férfiak incidensbe keveredtek. Korábban is serdülő lányra támadtak, és ez az elmúlt hétvégén megismétlődött. Nagy baj valójában nem történt, a rendőrség képviselője a helyi migrációs tanács rendkívüli ülésén elmondta, hogy egyik alkalommal se történt se bűntény, se szabálysértés.

A befogadóközpont környékén élő zomboriaknak viszont elegük van a migránsokból, akik fosztogatják a kerteket, molesztálják a gyerekeket, ezért az egy hónappal ezelőtti incidenst követően két napon át demonstráltak, ennek köszönhetően a helyi önkormányzat, a rendőrség és a munkaügyi minisztérium közös akciójában 200 egyedülálló migránst nyomban elszállítottak a zombori befogadóközpontból. Legutóbb egy 12 éves lányt molesztáltak migráns fiatalok, erre elmúlt vasárnap este a Šikara telep lakói tiltakozásként rövid időre lezárták a Zombor és Bezdán közötti közutat, így gyorsan megérkezett a rendőrség és a városvezetés, hétfőn hajnalban pedig elszállították a zombori táborból az összes egyedülálló fiatal migránst, összesen 69-et, hárman maradhattak mindössze, ők egészségügyi okokból szállíthatatlanok voltak. Ezt a migránscsoportot, miként az előző 200 tagút, Preševóba szállították.

A zombori befogadóközpontban a korábbi 400 helyett mintegy 120-an tartózkodnak, afgán és pakisztáni családok, akikkel eddig se volt semmi gond.