2024. április 26., péntek
KÉZILABDA

A Veszprém idén kihagyja a SEHA-ligát

Szerbiát a Vojvodina és a Dinamo képviseli

A Telekom Veszprém férfikézilabda-csapata nem indul a SEHA-liga következő kiírásában. A klub a honlapjára feltett közleményben azzal indokolta a távolmaradást a regionális nemzetközi sorozattól, hogy az együttes az elmúlt időszakban túl nagy terhelésnek volt kitéve, legutóbb a SEHA-liga mellett a hazai bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is szerepeltek, így 70 tétmérkőzést játszottak.

A Veszprém a 2014/2015-ös szezonban csatlakozott a SEHA-ligához, melyben kétszer a legjobbnak bizonyult, majd idén második lett. A klub jelezte, hogy továbbra is fenntartja a kapcsolatot a SEHA-ligával, és egyáltalán nem zárja ki egy jövőbeli visszatérés esélyét.

Szerbiának két csapat, az újvidéki Vojvodina és a pancsovai Dinamo képviseli a sorozat idei kiírásában, amely augusztus 29-én veszi kezdetét.

A SEHA-liga 2017/2018-as idényének résztvevői: Celje (SLO), Dinamo Pančevo (SRB), Gorenje Velenje (SLO), Meskov Breszt (BLR), Metalurg (MKD), Nexe (CRO), Tatran Prešov (SVK), Vardar (MKD), Vojvodina (SRB), Zagreb (CRO).