2024. május 5., vasárnap
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS

Kittel milliméterekkel nyert

Bekanyarodik a hegyek közé a Tour

Marcel Kittel sorozatban második, összességében harmadik szakaszsikerét érte el az idei Tour de France hetedik napján. Az etap a szokásos első heti sík Tour-szakaszok sorába tartozott, amelyen ezúttal négyfős élbolyt (Manuele Mori, Maxime Bouet, Yohann Gene, Dylan van Baarle) engedett el a zárósprintre készülő főcsoport. A hátszél által helyenként 70 fölé gyorsuló felvezetésből végül Kittel hajrázott a legjobban, és milliméterekkel verte a norvég Boasson Hagent. A német szakaszsikerével átvette a pontverseny éllovasának járó zöld trikót a francia Arnaud Démare-tól, míg a többi megkülönböztető mez nem váltott gazdát.

A verseny ma folytatódik a Dole-ból Station des Rousses-ba tartó, 187,5 kilométeres etappal, amely során a kerekeseknek három hegyet, köztük egy első kategóriás emelkedőt kell teljesíteniük. A nap során minden bizonnyal változások fognak történni az összetett versenyben.

Végeredmény, Tour de France, 7. szakasz (Troyes–Nuits-Saint-Georges, 213,5 km): 1. Marcel Kittel 5:03:18 óra, 2. Edvald Boasson Hagen, 3. Michael Matthews, 4. Alexander Kristoff, 5. John Degenkolb a. i. stb.

Az összetett állása 7 szakasz után (még 14 van hátra): 1. Christopher Froome 28:47:50 óra, 2. Geraint Thomas +12 mp, 3. Fabio Aru +14 mp, 4. Daniel Martin +25 mp, 5. Richie Porte +39 mp stb.