2024. április 26., péntek

Három pályázat sportlétesítményekre

Ada községbe látogatott tegnap a tartományi ifjúsági és sportügyi titkár

Munkalátogatáson járt csütörtökön Ada községben Vladimir Batez tartományi ifjúsági és sportügyi titkár és Slobodan Boškan, a Vajdasági Sportszövetség elnöke. Bilicki Zoltán polgármester munkatársai társaságában fogadta őket az adai községházán. A megbeszélésen a község sporttal és ifjúsággal kapcsolatos ügyeiről tárgyaltak.

Vladimir Batez megtekintette a moholi sportcsarnokot is (Csincsik Zsolt felvétele)

Vladimir Batez megtekintette a moholi sportcsarnokot is (Csincsik Zsolt felvétele)

Ezt követően megtekintették Ada község sportszövetségének irodáját, valamint bejárták azokat az adai és moholi sport- és rekreációs létesítményeket, amelyek felújítására a községi önkormányzat pályázatot nyújtott be a tartományi titkársághoz támogatásért. Megtekintették a moholi Novak Radonić Általános Iskolában a sportobjektumokat, köztük a kültéri sportpályát, az adai középiskola sportcsarnokát, valamint a strandfürdőt. Vladimir Batez közölte, hogy tárgyaltak még a községi sportszövetség munkájáról, a sportklubok működéséről és költségvetéséről, az iskolai sportról, az ifjúsági irodáról és a fiataloknak szánt projektumokról.

Bilicki Zoltán adai polgármester elmondta, hogy a tartományi titkárnak igyekeztek bemutatni azokat a gondokat, amelyek a sportinfrastruktúrát érintik Ada községben. A helyi önkormányzat minden évben rendszeresen részt vesz a tartományi ifjúsági és sporttitkárság pályázatain. A polgármester megjegyezte, hogy a megbeszélésen tárgyaltak az idén beadott, de még elbírálatlan pályázatokról, és a község érdekében a találkozót igyekeztek kihasználni a lobbizásra is. Kiemelte, hogy három jelentősebb pályázatot nyújtottak be a titkárságnak. Ezek az adai Műszaki Iskola sportcsarnoka tetőszerkezetének felújítására vonatkoznak, a moholi Novak Radonić Általános Iskola sportpályájának megújítására, illetve az Adica üdültetési közvállalat pályázott a csúszdás medence rendbetételére. A polgármester hozzátette, hogy a tartományi titkár eredményesnek értékelte a községi sportszövetség tevékenységét, és kérte, hogy Ada községben nyissanak ifjúsági irodát, amit a helyi önkormányzat a legrövidebb időn belül igyekszik teljesíteni.