2024. április 26., péntek

A környezetvédelemé a főszerep

Palicson járt Ian H. S. Riseley, a Rotary International világszervezet elnöke

Branislav Ranđelović, a Rotary District 2483 (Szerbia és Montenegró) kormányzója meghívására érkezett kedden Szerbiába Ian H. S. Riseley, a Rotary International világszervezet közelmúltban kinevezett elnöke, akit a palicsi Rotary Club elnöke, Toni Bedalov, és a szerbiai Rotary-tagok fogadtak. Háromnapos szerbiai látogatása során az elnök Palicson kívül még Belgrádba látogat. A világszervezet elnökének kíséretében érkezett Palicsra Branislav Ranđelović is. A vendégek megtekintették a palicsi Kisvendéglőnél lévő Rotary-sétányt, majd ezt követően a Vigadóban a szabadkai, palicsi, zombori, nagykikindai, kúlai és zentai klubok képviselőivel közös találkozón vettek részt.

Toni Bedalov és Ian H. S. Riseley a Rotary-sétányon Palicson (Fotó: Paszterkó Erika)

Toni Bedalov és Ian H. S. Riseley a Rotary-sétányon Palicson (Fotó: Paszterkó Erika)

– Elnökségem idején célom, hogy egy világszervezet képviselőiként felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, ennek érdekében a világ minden részében tagjaink egy-egy facsemetét ültetnek el ebben a Rotary-évben. Örömömre szolgál, hogy itt Palicson figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, hogy a sétányon már ültettek fákat, és hiszem, hogy Szerbiában még nagyon sok fát ültetnek majd el tagjaink – mondta Ian H. S. Riseley.

Branislav Ranđelović örömét fejezte ki, hogy az elnök elfogadta a meghívást, és elmondta, hogy látogatása idején tájékoztatják a szerbiai Rotary klubok eddigi tevékenységeiről és terveiről. Branislav Ranđelović reméli, hogy munkájuk ismertetése révén az elnök támogatni tudja őket.

– A környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységen kívül a Rotary District 2483 keretében a fiatalok oktatását tűztük ki elsődleges célnak a Szerbiában működő hatvanöt Rotary klubon belül, mind az ezerkétszáz Rotary-tagnak – hangsúlyozta Branislav Ranđelović.

A Rotary International idei évi mottója: Jobbá tenni az emberek életét. Ezzel összhangban Toni Bedalov elmondta, hogy az idén is négy egyetemistát részesítenek ösztöndíjban, valamint Palicson húsz szegény sorsú családnak újévi ajándékcsomag kiosztását irányozták elő. A két humanitárius akcióra az Orbán-napi rendezvényen rostélyos árusításából befolyt pénznek köszönhetően kerül majd sor.