2024. április 26., péntek

Felújították Bács legforgalmasabb útját

A tartományi kormány az elmúlt évben több mint 35 millió dinárt fordított a bácskai községre

A tartományi kormány alelnöke, Đorđe Milićević – miután megnézte Bács egyik legforgalmasabb útja felújításának befejező munkálatait – kijelentette, ez is bizonyíték arra, hogy a községben a jelenlegi építőipari szezonban fontos beruházások sora valósul meg.

A Testvériség-egység utca aszfaltozása (Fotó: Vojvodina.gov.rs)

A Testvériség-egység utca aszfaltozása (Fotó: Vojvodina.gov.rs)

Milićević hozzátette, a meglévő bácsi úthálózat felújítása is nagy horderejű feladat, jelentős a helyi lakosoknak és Bács község gazdaságának, ezt a projektumot kizárólag a község fizeti, a tartományi kormány támogatása azonban más befektetésekben számottevő.
– Az elmúlt évben különböző célokra több mint 35 millió dinárt irányoztunk elő Bács község számára, ami nyilvánvaló módon kiegyensúlyozta a község büdzséjét, ezáltal belőle már önállóan is finanszírozhat a község ilyen fontos befektetéseket – mondta a tartomány alelnöke.
Milićević emlékeztetett a tartományi szintű befektetésekre. Folyamatban van a közbeszerzés az óvoda épületét kiegészítő építkezésekre, a befektetés körülbelül 7,5 millió dinár értéket képvisel. Körülbelül 5 millió dinár kerül az ipari terület egyik részén végzendő munkálatokra, valamint 8 milliónál többet fordítanak Palona és Bácsújlak település vízhálózatára. Mindemellett a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóság legújabb pályázatán a község 2,7 millió dináros támogatást nyert az Aleksa Šantić Általános Iskola energetikai hatékonyságának növelésére.
Milićević rámutatott, milyen jó az együttműködés a tartományi kormány és Bács község között, amelynek vezetői kivételes eltökéltséget bizonyítanak. Az alelnök hangsúlyozta, ez az a helyes út, amelyen egy ilyen kis község gyorsan tud fejlődni a tartományi és a köztársasági kormánnyal együttműködve, részt vállalva az előkészületi munkákban és pályázva a helyi községek fejlődéséért meghirdettett pályázatokon.
Milićević kifejezte reményét, hogy az említett befektetések javítani fognak a bácsi lakosok életszínvonalán és a gazdaság fejlettségén annak érdekében, hogy hazai és külföldi befektetők egyaránt érkezzenek a községbe.
Dragan Stašević, a község elnöke megismételte, a Testvériség-egység utca legforgalmasabb 900 méterének aszfaltozási projektuma nem valósulhatott volna meg, ha a tartományi kormány egy egész sor más befektetéshez nem járult volna hozzá nagymértékben.