2024. április 26., péntek

Fesztivál után

Vasárnap este véget ért az idei XVII. Dombos Fest, Kishegyesen a Hegyalja utcában. A fő szervező Horváth László azt ígérte, hogy a nyár során további események is várhatók, így a minőségi szórakozás kedvelői újabb zenei ínyencségekben reménykedhetnek.

A fesztivál négy napja alatt több ezren megfordultak a Hegyalja utcában, és a másik helyszín, a Dombos Wine Club, azaz a Dombos pince is számos érdeklődőt vonzott. A nézőcsúcsot egyértelműen Boban Marković és zenekara döntötte meg, és a fesztivál hangulatát is ő pörgette fel igazán. A másik nagy név a fellépők között Lajkó Félix volt, aki ez alkalommal a zárónapon lépett fel az Óperentzia együttessel. Ezen a koncerten is óriási hangulat volt, bár egészen más jellegű energiák áramlottak a közönség és a zenészek között, mint Bobanék fellépésekor. Az egyértelműen bebizonyosodott, hogy Félix új szintre emelte a citerázás fogalmát.

Nem mehetünk el említés nélkül két vajdasági vonatkozású együttes mellett sem, hiszen a Sin Seekas és a Lóci Játszik is igazán megmozgatta a közönséget. Lóciék a zárónapon álltak a nagyszínpadra, és ha a közönségen múlt volna, akkor le sem engedik onnan.

A Dombos Festnek szinte védjegyévé vált a fényfestészet, ami a Hegyalja utca löszfalát varázsolja mesebeli díszletté. Ez alkalommal egy, a fesztiválra szabott kép is megjelent a falon, egy színes Dombos Fest felirat formájában. Idén a nálunk újdonságnak számító kézműves sör is megjelent a fesztivál kínálatában, valamint minőségi borok és tájjellegű ételek is kaphatók voltak. A legendás Dombos-lángos is említést érdemel, hiszen a Nők Kishegyesi Fórumának tagjai önkéntes munkával készítik és a bevételt jótékony célokra fordítják.

Számtalan részletnek és a ráfordított munkának köszönhető, hogy idén is remekül sikerült a fesztivál. Jó hír, hogy a Nemzeti Kulturális Alap jelentős anyagi támogatásban részesítette a Dombos Festet, így még két évre biztosítva van a fesztivál léte.