2024. április 26., péntek
BIRKÓZÁS

Nagy karnyújtásnyira volt az éremtől

Habár nem sikerült érmet nyernie, szép sikert jegyzett Nagy Szebasztián a Dortmundban megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon, amelyen a 66 kilogrammosok versenyében az ötödik helyet szerezte meg.

Nagy jól kezdte az Eb-t, a selejtező során a fehérorosz Aliakszandr Liavoncsikot győzte le 4:2-re, a nyolcaddöntőben a kadét Eb- és vb-bronzérmest, a norvég Haavard Jörgensent múlta felül 2:1 arányban. Jó sorozata a negyeddöntőben szakadt meg, itt 6:4-re kikapott az ukrán Parviz Nasibovtól. Az ukrán az elődöntő során is nyert, így Nagy újabb esélyt kapott, amivel élt is: 5:1-re megverte a román Mihai Irinel Botezt, így a vigaszágon a bronzéremért lépett szőnyegre a török Firat ellen. Nagy passzivitása miatt az első pont a török versenyzőnek járt, majd a második menet elején Firat egy kétpontos akciót hajtott végre, így 3:0-s előnyre tett szert. Nagy szépített (1:3), de húsz másodperccel a vége előtt a török eldobta a magyarkanizsai versenyzőt, aki így érem nélkül maradt.

A Szerbiát 55 kg-ban képviselő, szintén magyarkanizsai Dejan Petrović a nyolcaddöntő során az azeri Elshad Mammadovval találkozott, aki nem jelentett számára komoly akadályt, a negyeddöntőn viszont már nem jutott túl, a későbbi döntős török Kerem Kamal magabiztos, 8:0-s győzelmet aratott felette. Petrović ugyan vigaszágon folytathatta, ám egy újabb 8:0-s vereség következett az észt Helary Maegisalu ellen, így a szerb versenyző hetedikként zárt.