2024. május 5., vasárnap

Ünnepeltek a VMSZ Újvidéki Városi Szervezetének építői és segítői

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban, a VMSZ Újvidéki Városi Szervezetének elnöksége díszülésén Erdély Lenke, a szervezet elnök asszonya üdvözölte az egybegyűlt tagokat, vendégeket, többek között mgr. Fehér Lászlót és Újhelyi Nándort, a Vajdasági Magyar Szövetség Elnökségi tagjait, Jerasz Anikót, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnök asszonyát és dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkárt, majd értékelte a szervezet 19 évi munkáját.

Fotó: Ótos Annabella

Fotó: Ótos Annabella

Az utóbbi 2016– 2017. évről szólva Erdély Lenke elmondta, annak ellenére, hogy az emberek egy kicsit fáradtak a sok kampánytól és választástól, sikerült mozgósítani nemcsak a tagságot, hanem az újvidéki magyarságot is. Elégedett a választási eredményekkel, mert az mutatója annak, mekkora ereje van Újvidéken a magyar polgároknak, s a VMSZ ennek függvényében tud tárgyalni a koalíciós partnerrel, a hatalmon lévő párt képviselőivel, és így tudja megvalósítani a következő évre kitűzött céljaikat. A Vajdasági Magyar Szövetség egyik legnagyobb eredményének tartja, hogy otthont adnak az egyetemistáknak az Európa Kollégiumban. Továbbá elmondta, a VMSZ Újvidéki Városi Szervezetének egyik legfontosabb célja, hogy a 1944– 45-ös ártatlan áldozatok emlékére emlékművet állítsanak fel, s azt legkésőbb jövőre befejezzék, valamint hogy Újvidéken a magyar személyek nevét viselő utcák nevei magyarul is ki legyenek írva.

Hangsúlyozta, hogy egyes projektjeiket nem szabad abbahagyni. Elsősorban az Újvidéki magyar oktatásért elnevezésű projektet emelte ki, amely a gyerekek beiskoláztatásától (de már a bölcsődés kortól kezdve) az egyetemistákig mindenkit felölel. Erdély Lenke kiemelte, hogy a VMSZ Újvidéki Városi Szervezetében a tagok dolgoznak a kitűzött feladatok megvalósításán, amelyeket erre a mandátumi időszakra kitűztek maguknak, és hogy büszke a nagyon jó, összetartó csapatára, amelynek élén állhat.

A közgyűlésen 91 díszoklevelet osztottak ki az arra érdemesült tagoknak. Utána a bálon a vendégek a pirosi Classic band zenéje mellett ünnepi hangulatban barátkoztak, szórakoztak.