2024. április 26., péntek

Egyszerű, természetes és igazi

Az első nap fellépőit lenyűgözte a Dombos Fest helyszíne – Hétvégén is folytatódik a fesztivál Kishegyesen
Pál István népzenész

Pál István népzenész

Csütörtökön este XVII. alkalommal nyitotta meg kapuit a Dombos Fest. Az első napon még nem pörgött fel száz százalékig a hangulat, igaz, még a fesztivál ún. nagyágyúi sem léptek fel, Szalonna és bandája azonban csodálatos népzenei élményt nyújtott a közönségnek, Szabó Balázs és bandája pedig igazán bulizós hangulatot teremtett. A löszfal mesevilága természetesen a fellépőket is megragadta.

– Most is az volt az érzésem, mint amikor legelőször játszottunk itt: vannak fesztiválok, amelyeken meg kell tervezni, hogy milyen legyen a helyszín, a dizájn. Itt pedig maga a természet alakította ki azt a fajta hangulatot, amit ez a csodálatos helyszín nyújt. Bejössz ebbe a pici katlanba és jól tudod érezni magad. A zene, amit játszunk, és amilyen típusú emberek vagyunk nagyjából arról szól, amiről ez a helyszín. Egyszerű, természetes és igazi. Épp ezért nagy öröm itt lenni – mondta el Pál István népzenész, a Szalonna és bandája együttesnek a frontembere a Dombos-érzés kapcsán.

A fesztivál pénteken Brasnyó Antallal és zenekarával folytatódott, valamint az egyik sztárfellépővel, Boban Markovićtyal és zenekarával. Bobanék visszatérő fellépőnek számítanak Domboson, igaz, egy hosszabb szünet után lépnek ismét a Dombos nagyszínpadára. A szervezők tőlük várják az idei nézőcsúcsot, és erre megvan minden esély. A koncertre csak lapzártánk után került sor, de nincs kétség afelől, hogy a balkáni rézfúvós zene koronázatlan királya az idén is jó hangulatot varázsol.

A fesztivál a hétvégén is folytatódik, szombaton 20 órától a Budapest SkaNu-JazzOrchestra lép fel a nagyszínpadon, 22 órától pedig a Sin Seekas. Fiatalos, bulizós együttesek, amelyeket éjfél előtt fél órával a Gypo Circus követ. Vasárnap 20 órától az egyre ismertebb vajdasági formáció, a Lóci játszik lép fel a nagyszínpadon, 22 órakor pedig a fesztivál másik sztárfellépője, Lajkó Félix következik, ez alkalommal az Óperentzia formációval.