2024. április 26., péntek
ÜNNEPEL AZ ÚJVIDÉKI EGYETEM

A támogatás a jövőbe való befektetés

Dr. Svetlana Mihić segédtitkár, egyetemi tanár átveszi  dr. Dušan Nikolićtól azt a köszönőlevelet, amelyet az Újvidéki Egyetem a Tartományi Felsőoktatási és Kutatásügyi Titkárságnak adományozott

Dr. Svetlana Mihić segédtitkár, egyetemi tanár átveszi dr. Dušan Nikolićtól azt a köszönőlevelet, amelyet az Újvidéki Egyetem a Tartományi Felsőoktatási és Kutatásügyi Titkárságnak adományozott

Az Újvidéki Egyetem napja alkalmából dr. Dušan Nikolić rektor köszönőlevelet adományozott azoknak az intézményeknek, vállalatoknak, cégeknek és egyéneknek, akik anyagilag, termékeikkel, szolgálatásaikkal vagy munkájukkal segítették az Újvidéki Egyetem munkáját az 2016/2017. tanévben.

– Az elmúlt évben kimagasló eredményekkel büszkélkedhettünk. Három nagy nemzetközi ranglistán az egyetem bekerült az ezer legjobb egyetem közé, és ez további munkára serkent bennünket. Tavaly nyáron egyik egyetemista önkéntesen részt vett az egyetem központi kampuszának kialakításában, ami más fiatalokat is motivál, hogy felismerjék, hogy az akadémiai közösséghez más módon is tartozhatnak.

A rektor elmondta azt is, hogy az akadémiai közösség időnként komoly pénzügyi gondokkal küzd. Egyes támogatóknak köszönhetőn azonban, például a kiváló fiatal zeneművészeknek, sikerült európai és világszintű versenyekre eljutni. Voltak olyan egyetemisták, akik robothoz gyártottak részeket. Ők képviselték az Újvidéki Egyetemet azon az európai versenyen, amelyen megszerezték a 2. helyet.

A rektor szerint fontos, hogy akadémiai közösségként és a társadalom egészeként változni kezdjünk. Olyan időben élünk, amely individualista szemlélettel terhelt, az emberek a saját érdekeiket nézik, és csak kevesek találnak időt arra, hogy valamit megtegyenek a társadalmi közösségért. Nekik mondott köszönetet a rektor.