2024. április 26., péntek

Autórabló-bandát számoltak fel

A szerbiai állampolgárok először Párizsban, majd Ausztriában tevékenykedtek

Az osztrák rendőrség sikeresen felszámolt egy, Renault típusú gépkocsik rablására „szakosodott”, szerb nemzetiségű egyénekből verbuválódott bűnbandát.

A nyomozás eddigi eredménye szerint a gyanúsítottak nem csak Ausztriában, hanem Franciaországban is autókat kötöttek el, pontosabban ott kezdték az üzletet.

A bécsi tartományi rendőrség bűnüldözési részlege és a burgenlandi rendőrség különleges alakulata összesen hét személyt tartóztatott le, kilenc másik személy – nyolc szerbiai és egy francia állampolgár – ellen pedig elfogatóparancs kiállítását indítványozták.

A banda a gyanú szerint 350 ezer euró értékben lopott gépkocsikat. A hatóságok akkor kezdtek el gyanakodni, amikor 2016 decemberétől kezdve egyre több Renault Megane típusú gépkocsit loptak el Ausztriában. Mint kiderült, a bűnbanda addig Párizsban tevékenykedett.

A bűnbanda két vélt tagját, egy huszonkettő és egy huszonhárom éves szerbiai fiatalembert, még év elején letartózott az osztrák rendőrség, miután tetten érték őket. A hálózatot mégis egy polgári bejelentés nyomán sikerült felszámolni. Egy polgárnak gyanús lett, hogy lakásának környékén szerbiai rendszámtáblájú gépkocsival közlekedő férfiak egy Renault Megane-t nézegetnek és tájékoztatta a rendőrséget.