2024. április 26., péntek

Forgalomkorlátozás Újbelgrádban

Az inauguráció idejére lezárják a Szerbiai Palota környékét

Fokozott biztonsági intézkedésekre kerül sor holnap délután Belgrádban  Aleksandar Vučić államelnök beiktatási ceremóniája miatt, amelyre számos külföldi vendéget várnak. Az ünnepség helyszínén, a Szerbiai Palota környékén a közlekedési rendet is megváltóztatják.

A rendőrség bejelentése szerint Újbelgrádban délután 4 és este 10 óra között lezárják a Nikola Tesla sugárutat, vagyis a Branko hídtól a Trešnjin cvet utcáig egyik irányban sem lehet közlekedni.

Leállítják a teljes közlekedést a Mihajlo Pupin sugárúton is az Ušće áruháztól a Trešnjin cvet utcáig, illetve a Branko hídtól a Nikola Tesla sugárútig.

A városi közlekedést is átirányítják, így azok a buszok, amelyek ezen az útvonalon közlekednek, a Branko hídtól a Mihajlo Pupin sugárúttól a Milentije Popović utcán keresztül a Zoran Đinđić sugárúton haladnak majd a Trešnjin cvet utcáig, ahol a busz visszatér eredeti útvonalára.

A Zimonyból a város felé haladó buszok útvonala nem változik.

Az útlezárások miatt a Sava Központ parkolóját, valamint a Vladimir Popović utcában található parkolót, illetve az Ušće áruházban, valamint a mellette lévő nyitott parkolót sem lehet majd használni egészen a ceremónia végéig – áll a rendőrség közleményében.