2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

Sekulović a Bácska 1901 élén

A Spartacus ifjúsági csapatának eddigi edzőjét, Darko Sekulovićot választották meg a szabadkai Bácska 1901 Labdarúgóklub felnőttcsapatának új vezetőedzőjévé. Milojko Vukadinović, a Bácska 1901 elnöke elmondta, már régóta figyelemmel kísérik Sekulović munkáját, és a Spartacus ifjúsági csapatával elért helyezések alapján döntöttek úgy, hogy egy évre kinevezik a Bácska felnőttcsapatának élére.

Mint ismeretes, mi fiatal szabadkai játékosokban gondolkodunk, akiket Sekulović már jól ismer, hiszen nagy részükkel már foglalkozott a Spartacusban. Lehetőséget adunk a fiatal szakembernek, hogy tudásával hozzásegítse csapatunkat ahhoz, hogy a következő idényben magasabb rangfokozatba jusson – mondta Vukadinović.

Az újonnan kinevezett edző tisztában van azzal, hogy milyen patinás egyesület felnőttcsapatának vezetését bízták rá.

Tudom, hogy az ország legidősebb klubjához érkeztem, amely kiválóan szervezett, és magasra szeretne törni. A Bácskát követve a tavaszi idényben egyértelműen megállapítható, hogy a csapat az infrastruktúra és a játékosok tekintetében is kiemelkedik a szerb ligás mezőnyből. A labdarúgók többségét személyesen ismerem, hiszen a Spartacus labdarúgó-iskolájában az edzőjük voltam. A céljaink közösek, és bízom a gyümölcsöző együttműködésben – mondta Sekulović.

Sekulović a kiskéri Sutjeska, a Vrbas, a Szenttamás, a sajkásszentiváni (Šajkas) Borac, az ókéri Obilić, a Kulpin, a turiai Mladost, az Inđija és a Novi Pazar csapatait irányította eddigi edzői pályafutása során, az elmúlt három évben pedig a Spartacus ificsapatának edzője volt. Slobodan Kustudić eddigi vezetőedző az edzők koordinátoraként folytatja a munkát. A Zombori úti piros-fehérek július 5-én kezdik meg a felkészülést a következő bajnoki idényre.