2024. április 26., péntek

Vajdasági díjazottak a Versünnep Fesztivál diákseregszemléjén

A budapesti Versünnep Fesztivál idei diákseregszemléjének tizenkét vajdasági résztvevője is volt, akik a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesületben megtartott elődöntőről jutottak el a rangos eseményre. Közülük hárman díjjal tértek haza.

A találkozónak a Pesti Vigadó adott helyet. A gyönyörűen felújított, impozáns épület negyedik emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínház színpadán több mint negyven magyarországi, felvidéki és vajdasági alsós, felsős és középiskolás diák mutatkozott be. A délvidéki csapatnak temerini, óbecsei, zentai, csantavéri, szabadkai, csókai és muzslyai tagjai voltak.

2017-ben a Versünnep Fesztivál Arany János születésének 200. és halálának 135. évfordulója, Ady Endre születésének 140. évfordulója és Kassák Lajos születésének 130. és halálának ötvenedik évfordulója alkalmából e három magyar költőóriás életműve előtt tisztelgett. A fellépők teljesítményét Kolti Helga, a Versünnep Alapítvány elnöke, dr. Sződy Szilárd dramaturg, rendező és Turi Bálint színész, rendező alkotta zsűri bírálta el.

Az alsós korcsoportban az óbecsei Kiskomáromi Zsolna (Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete, felkészítő: Molnár Krekity Olga) harmadik lett. A középiskolások kategóriája két vajdasági díjat is hozott: a csókai Dupák Fanni (Móra Ferenc MME, felkészítő: Tóth Lívia) a harmadik, a szabadkai Némedi Emese (Életjel – Csáth Géza Művészbaráti Kör, felkészítő: Horváth Emma) a második helyet szerezte meg.