2024. április 26., péntek

Bevásárlóközpont épül Zomborban

A Poseidon Group nemzetközi vállalat megkezdte a Capitol Park építését a városban. Ez lesz Zombor első kiskereskedelmi parkja. A munkálatokat munkatársaival megtekintette Dušanka Golubović polgármester asszony és James Gunn, a Poseidon Csoport igazgatója.

James Gunn és Dušanka Golubović a már álló betonkonstrukció előtt (Fekete J. József felvétele)

James Gunn és Dušanka Golubović a már álló betonkonstrukció előtt (Fekete J. József felvétele)

A létesítmény építését már több mint öt éve bejelentették. Egy hónappal ezelőtt végre elkezdődtek a munkálatok a buszpályaudvar mellett, a Bane szerelvénygyár egykori üzemcsarnokának helyén. A városnak ez a része a kiskereskedelmi üzletház fölépítését követően új arculatot nyer, és 100 új munkahelyet kínál.

– Végre elkezdődött a régóta várt megvalósítás. Az építkezés első szakasza várhatóan szeptemberben befejeződik, majd jövőre folytatódik a munka. A város biztosította a szükséges infrastruktúrát, megoldotta a légköri csapadék elvezetését, és elkészítette az elektroenergetikai hálózatot. Számunkra kiemelten fontos ez a beruházás – mondta a terepszemlét követően a polgármester asszony.

– Megköszönöm a helyi önkormányzatnak az elmúlt évek során nyújtott támogatását, ennek hála megnyithatjuk a retail (kiskereskedelmi) parkot, ami új munkahelyeket, kereskedelmi szolgáltatásokat nyújt és szórakoztatja a helyi lakosságot és a régió polgárait. Ez a 10 millió euróból épülő, 3300 négyzetméteres alapterületű beruházás lesz az első retail park a városban. Három különálló részből áll, a Lidl bevásárlóközponttal kiegészülve a fejlesztés első szakaszában 5800 négyzetméterre növekszik az alapterülete. Külföldi márkákat hozunk a városba, itt kap helyet a Deichmann, D&M, Takko, C&A, Studio Moderna, jövőre nyílik a Lidl. A zombori lesz a harmadik Capitol Park Szerbiában – közölte James Gunn, az Egyesült Királyságban működő Poseidon Group igazgatója.

Az építkezésen már fölállították az épületek betonvázát, jelenleg falaznak és tetőt építenek